Keko

Napravljene poruke na forumu

  • Autor
    Članci
  • Član 24.911

    Da se osvrnem na komentar gsp Hrvoja:
    Kao prvo ja sam taj Vladić kojeg Hrvoje spominje i citira. Zato bih molio Hrvoja a i druge ubuduće, ja što imam javno za reč, ja ću reći a netreba mi nikakav “pismonoša” ! Osvrčem se na dio teksta gsp. Hrvoja
    “Mene u HR je sada strah g. Vladića koji ima nasad Q1 i ove godine je zasadio nasad NB1 a preprodaje i sadnice za AS Union. Imao je urod od 60kg koji je došao u 10 mjesecu, taj goji zbog svojih karakteristika i nedostatka sunca u 9 i 10 mjesecu ne može valjat. Tko proba taj goji svjež više neće kupovat nikakav. I sam g. Vladić je priznao da okus jako zaostaje na Q1. Iz tog razloga i Bugari rade na novom hibridu koji će biti ukusniji.”
    –       Nije NB1 nego je GB-1(JB1)
    –       Okus ploda GB-1 I NQ-1 (Q1) je različit ali ne opet toliko različit kako Hrvoje piše da se on ne može konzumirati. Točno je da je 2014 plod bio koma što se okusa tiće ALI, ja sam tek u 6 mj 2014 posadio GB-1, pa dok su se sadnice razvile tako da je plod došao tek u 10 mjesecu u vrijeme kad nema dovoljno sunca da se šečer u bobicama razvije !!!!!! Dakle prva godina nije reprezentativna godina što se okusa ploda tiće. Što se same sadnice GB-1 tiće ja sam zadovoljan. Ove godine što se okusa ploda tiće je sasvim druga priča. Plod je došao u normalno ljetno vrijeme a I ljeto je bilo normalno i okus je nešto sasvim drugo. Osobno meni je NQ-1 presladak, sladak je kao med dok mi je GB-1 što se okusa tiće puno izbalansiraniji.
    Dakle da rezimiram izjavu gsp Hrvoja donekle se sa njom slažem samo nakon teksta gsp Hrvoja koji je objavio steče se pogrešan dojam pogotovo kad kaže:” Tko proba taj goji svjež više neće kupovat nikakav.” Dali Bugari rade na novom hibridu ? Iskreno ja to neznam ! 

    Član 24.911

    a