Zdenko

Napravljene poruke na forumu

  • Autor
    Članci
  • Član 25.337

    G. dine Vladimire upravo sam sada u fazi odabira praonice boca, stoga Vas najljubaznije molim da mi  proslijedite prospekte od Vaše peračice sa cjenom na frut_al@yahoo.com i imali negdje na youtube prikaz da se može pogledati Do Vašega odgovora Lp

    Član 25.337

    Zahvaljujem,

    kod mene je izgleda obranjeno od mraza, ali su mi pošli pri dnu na pojedinim vilijamovkama crnit listovi, pa evo pokušavam to sanirati.

    Ako znaš neko sredstvo ti ili neko na forumu rado bih prihvatio savjet, takođe te molim da mi javiš sa čime prskaš protiv osica i čađavosti jer ja sam do sada koristio Star wp pa nije mi se pokazao dobar .

    Poz.

    Zdenko

    Član 25.337

    Dragane neznam za Hr i Sr ali informacija okolica Sarajeva kruške i jabuke ostale nešto malo mraz pobio, ali ako nastavi kiša bojim se sve će istruniti, javi kako je tamo.

    pošalji broj možda ove godine nađemo zajednički interes.

    Poz

    Član 25.337

    Poštovani forumaši,

    imam jedan problem nadam se da mi neko može pomoći, a radi se o prirodnom soku od Jabuka + mrkva, nakon određenog vremena skladištenja  nestala je ona žućkasta boja, te mi se pretvorila u kristalnozeleno crnu boju sa mrkvom na dnu, ali i kada ga promućkam nije mi više ona žuta boja mrkve, moželi mi neko reći zašto se to dešava i kako da otklonim taj problem.

    Unaprjed hvala

    Član 25.337

    G dine Milivoje kod mene je od pantivjeka bilo pravilo da se pravi pekmez od Jabukovog soka, pekmez od Šipka i Bestilj ali su ga moji stari pravili u araniji i to je trajalo satima danima, i meni je to bila zabava ko djetetu igrati se i pomagati babi i djedu, ali ipak je to bio 19 ma 20 vjek. G dine Milivoje i ja za svoje potrebe kući pekmez radim u araniji na drva ili plin, ali nisam baš siguran da je to to jer mi nema sve karakteristike (aroma, kiselost i šmek i t d) jabuke (mada ne mogu tvrditi jer nisam probao pekmez koji je napravljen u Vakum uparivaču), ali to je mala količina i dosadi mi mješat, možete zamisliti ukoliko želite napraviti 10.000 litara pekmeza od Jabukovog soka koliko vam tu treba vremena ljudstva i drva pogotovo posuda za kuvanje. Poštovani pobornik sa Vaše teorije ali nisam siguran da bi krenuo u taj projekt jer je to preskupo.

    S poštovanjem –

     

     

     

    Član 25.337

    Predrag,

    mlad sam na forumu ali evo čitam Vaše mišljenje o potrebama malih prerađivača voća i povrća od 04.04.2013 godine za Vakum uparivačem, s obzirom da sam i ja jedan od njih, te da razmišljam o proizvodnji pekmeza, đemova i ajvara rado bi imao u svom posjedu jedan takav, stoga bi Vas zamolio da mi ponudite jedan uparivač od 100 – 200 litar u okviru onih cjena koje ste prezentirali toga dana. kontakt: frut_al@yahoo.com

     

    Član 25.337

    Dragane koliko otprilike imaš krušaka i koja je klasa jer sam ja zainteresiran za industriju javi na br 00387 064 45 77 660

    Član 25.337

    Bogdane bio sam na stranici nisam mogao naći e-mail adresu dok postojeći boks za pisanje poruke je ograničen veoma sam zainteresiran za vakum uparivač kapaciteta 300 lit , ali grejni medij da je vrela voda ili termalno ulje koje bi zagrijavali grijači na  struju.

    Za ostalo kada me kontaktirate poslao sam Vam e-mail

     

    Član 25.337

    Mirjana javi kolika je cjena i dimenzije postrojenja

    Član 25.337

    I mene interesuje gdje bi mogao kupiti polovan vakum uređaj i kako ide proces pekmeza od Jabuke i Kruške