bojan

Napravljene poruke na forumu

  • Autor
    Članci
  • Član 1.598

    pozdrav svima,

    obzirom da imam jako dobar tradicionalni recept za proizvodnju ajvara i sve prateće uslove (objekat, firmu, vozila za transport, radnu snagu) dobro se razmišljam da krenem u proizvodnju ovog po meni, jedinstvenog proizvoda i kako kažu domaćice „najbolje salate“.

    nisam se do sada bavio niti poljoprivrednom proizvodnjom, niti preradom hrane, međutim menadžer sam po struci i imam jaku volju da sve to isteram do kraja.

    pročitao sam sve vaše postove sa ovog topika i ostalih koji dotiču proizvodnju ajvara i moram pre svega uputiti sve pohvale Milentiju na dobrom proizvodu i dobroj internet strani posvećenoj svom salašu i proizvodima.

    kako čitam sve ovo, vidim da nas ima dosta koji smo zainteresovani za proizvodnju ajvara, a broj i različitost ove vrste proizvoda u maloprodajnim objektima govori da proizvod zaista mora da odskače u pogledu kvaliteta i reklame da bi ga ljudi kupovali.

    u tom smislu Medo je dao dobre informacije na forumu, a ono zbog čega vam pišem odnosi se na isplativost same proizvodnje na smederevcima. Naime, moj recept se naravno zasniva u proizvodnji na smederevcima.

    Međutim Medo kaže da je to neisplativo? Moja zabrinutost je da će se ukus samog proizvoda promeniti ukoliko se pređe na industrijsku porizvodnju?

    Dalje, koje su mašine i gde se mogu kupiti za industrijsku proizvodnju ajvara, ukoliko mislite da ukus i kvalitet proizvoda neće biti promenjen takvim načinom proizvodnje?

    Hvala unapred na bilo kakvim informacijama!