Marija

Napravljene poruke na forumu

  • Autor
    Članci
  • Član 6.180

    Ne razumem zasto pitanje da li vam treba tehnolog i zasto svi izbegavaju da zaposle i da pristojno plate tehnologe?
    Tehnolozi su zaduzeni za org.proizvodnje, za kvalitet gotovih proizvoda ukljucujuci mikrobiolosku, hemijsku, organolepticku ispravnost itd…….
    Pozdrav

    Član 6.180

    Fakultet za obrazovanje prehrambenog tehnologa traje 4 godine, bar u Cacku gde sam ja studirala i stekla osnovna teorijska znanja koja su se, a i dalje ce se usavrsavati uz praktican rad na proizvodnji zeliranih pro. i vocnih koncentrata i sokova.
    Ideja da se pocne sa privatnom proizvodnjom je savrsena ali samo u teoriji, u praksi potrebno je puno pre svega novca, a za ostalo bi se vec snasli.
    Pozdrav svima

    Član 6.180

    Za rad vakuum uparivaca neophodno je obezbediti dovod vazduha, vodu , vakum koji se postize vakuum pumpom ili pumpama i paru cijom regulacijom se definise temperatura kuvanja, pritisak pare od 1 bara odgovara temperaturi od oko 60C.Za vise informacija javi se na cvorovi@krstarica.com

    Član 6.180

    Urkepz, sto se tice kiselog programa, ne znam sta vas konkretno interesuje.npr.predhodno pripremljena cvekla se sece i odmah pakuje u tegle, naliva, zatvara i pasterizuje pri cemu rezim pasterizacije zavisi od zapremine ambalaze…Moj e-mail je cvorovi@krstarica.com pa se javite ako mogu pomocicu.Tehnolog sa radnim iskustvom trenutno bez posla pa mozda i ostvarimo neku saradnju.Pozdrav!

    Član 6.180

    Najvece iskoriscenje kapaciteta komore za skladistenje omogucava paletni sistem.Radila sam diplomski u hladnjaci na temu, proizvodnja i tehnologija smrzavanja domacih slanih i slatkih pita, a osim toga i u jos par hladnjaca i nigde se ne koristi regalni sistem skladistenja jer je iskoroiscenje mnogo manje.Preporucujem knjigu, tehnologija hladjenja, Miodraga Jankovica.

    Član 6.180

    Koga povrca konkretno?Ja sam radila u ‘Budimci’U pOZEGI I PRERADJIVALI SMO CVEKLU, KRASTAVAC KORNISON, FEFERONU I AJVAR I OKO TOGA MOGU DA POMOGNEM.pOZDRAV!

    Član 6.180

    Standardno, neophodno je obaviti hemijsku i mikrobiolosku kontrolu kvaliteta kao i zapreminu pakovanja.