Dusan

Napravljene poruke na forumu

  • Autor
    Članci
  • Član 1.494

    Zdravo Mihajlo,
    Cutisin proizvodi najkvalitetniji omotac, svakako.
    Medjutim, preporucio bih i Koteksove omotace (Novi Sad), odnosno Naturinove. U Koteksu se proizvode Naturinovi omotaci, nejestivi omotaci. Jesu mikrobioloski otporniji.
    Proizvode se od govedjeg spalta. Hemikalije koje se koriste za dobijanje ovog proizvoda su: kiselina (HCl), glicerin, aldehidi kao sto su formaldehig, glutardehid. Bezbedni su za upotrebu ako se pitanje na to odnosi. Mogu se proizvesti prema nameni odnosno masini za klipsanje svakog proizvodjaca kobasica.
    Proizvodnja ovog omotaca u Koteksu, kontrola kvaliteta i razvoj su zaista na zavidnom nivou, tako da bih preporucio Koteks..
    Ukoliko treba neki detaljniji opis, ne ustrucavajte se da me kontaktirate.
    Pozdrav.

    Član 1.494

    Ja bih ti preporucio takodje Analiza zivotnih namirnica, autor: Trajkovic, Baras, Miric, Siler, str 409

    Član 1.494

    Kontakt je: +385 1 2455 306 i mob: +385 98 442 494 KontrolKem
    Ja bih Vam preporucio da kontrolisete, pored navedenog, i pH povrata kondenzata. Tu cete uociti najbolje rezultat hemijskog tretmana sa Na2SO3 i Na3PO4.

    Član 1.494

    Slican problem smo imali u kotlovnici u secerani, voda je takodje bila crvena od korozije koja moze biti izazvana vecim sadrzajem kiseonika (pitova korozija) ili neodgovarajucim pH. Odrzavali smo ga od 9 do 10, ali bezuspesno s obzirom da smo koristili NaOH u ove svrhe. Nakon kupovine hemikalije za odrzavanje pH (NaOH ne isparava pa je povrat uvek bio kiseo) i hemikalija za uklanjanje kiseonika, problem je bio resen i voda je bila ponovo bezbojna. Preporucujem Kontrolkem, nijhovi proizvodi su i kvalitetni i jeftini. Ukoliko ti je potreban kontakt, javi mi.
    Pozzzzz

    Član 1.494

    Pored polozenog strucnog ispita u Savezu inzenjera i tehnicara Srbije i tri godine radnog iskustva, potrebno je da ste bili ucesnik na dva projekta i preporuke dva inzenjera koji vec imaju licencu i clanovi su Inzenjerske komore da biste dobili licencu za odgovornog projektanta u tehnoloskim procesima.