Jelena

Napravljene poruke na forumu

  • Autor
    Članci
  • Član 119

    Evo raspitah se malo detaljnije kako moja zamisao izgleda u praksi. Sa finansijske strane, samo otvaranje i minimalni mesečni troškovi su preterani. Lokal sa troškovima, plate, doprinosi, knjigovođa, provizija banke, kasa, sanitarna knjižica, zaštita na radu… Plus kazne koje su na izvolite, jer uvek ima nešto što može da fali… A meni bezbednost hrane bila na prvom mestu. :) Mogu misliti kako je pokrenuti veći posao!

    Član 119

    Hvala Vam Mirjana puno. Ovih krofnica gotovo da nema kod nas i zato je odluka pala na njih. Bila bi to direktna prodaja uz sokove i kafe. Nije topla voda, ali je dovoljno drugačije od ostalih poslastica. Razlozi za i protiv se još uvek smenjuju i nesigurnost je prisutna jer bi to bio ulazak u preduzetničke vode. Zato hvala unapred za svaki savet.

    Član 119

    Želim da pokrenem posao sa grčkim krofnicama. Živim u delu grada gde ima lokala sa sladoledom, palačinkama (u okviru ponekog fast food-a), ali ovoga nema. Dve škole, nekoliko dečijih igrališta, pijaca u blizini. Mislim da ima dovoljno uslova za ovako nešto. Želim pre svega da čujem mišljenje forumaša o samoj ideji, ali i neki savet kako početi? Želja mi je da krenem sa komplet opremom, mašina je oko 2500 eura…  Jeste da nije u pitanju opcija zdrave hrane, ali još uvek nemam hrabrosti da poradim na takvim idejama. A postoje i čekaju svojih pet minuta :) Svaki savet bi mi dobrodošao… tehnologa, ekonomiste, bilo koje struke na kraju krajeva. Hvala unapred.

    Član 119

    Koje još poslove može da obavlja prehrambeni tehnolog? A da ne znamo…

    Član 119

    Milivoje, ako ste voljni, podelite još neke ideje za pokretanje biznisa. Ja lično imam zvanje tehnologa, ali ne i iskustvo u proizvodnji hrane. Ne mogu izmisliti toplu vodu, ali nemam ideju šta bi bilo iole perspektivno započeti. Evo upravo gledam proizvodnju voćnih nadeva kao predlog koji mi se dopada. Ima previše firmi koje se time bave, ili ja ne gledam na konkurenciju iz pravog ugla. Kad mi kažu lako je tebi, ima toliko mogućnosti u proizvodnji hrane, ne bude mi dobro. Da krenemo od ideje, pa onda i konsultacije.

    Član 119

    Aleksandra pozdrav. Zanima me da li si pokrenula ovaj posao? Sličnu ideju razmatram već dugo vremena, pa me zanima kako tebi ide?

    Hvala

    Član 119

    Molim Vas da mi pomognete u vezi sa ovom temom. Zanimaju me faze proizvodnje dzema, marmelade, pekmeza, vocnog zelea, uz detalje tipa temperature, pritiska, uredjaja u pojedinim fazama i sl. Takodje, veoma su mi vazne razlike- kako u nacinu proizvodnje, tako i u opremi za navedene proizvode. Unapred hvala, pozdrav!