ZORAN

Napravljene poruke na forumu

  • Autor
    Članci
  • Član 2.737

    ZA ZSMALENICIN
    JANO je potpuno u pravu.Pisao sam i ja jos ranije (neznam ,par meseci valjda ranije) da je Soja KANCEROGENA .Dakle,zaboravite je ZAUVEK!!!Ona jeste hrana za stoku i nema ama bas nikakvog razloga da se bilo gde ubacuje narocito tamo gde prilikom konzumacije ima termike.Niti u obliku ljuspica (sastav proteina negde oko 45 %)niti kao sojin izolat sa mnogo vise proteina. Prilikom rostiljanja koje takodje nije zdravo ,stvaraju se kancerogeni sastojci — sve od soje.Niko i Nikada od starih majstora vam nigde nije davao recepte za cevap meso sa Sojom.Ako i jeste ,taj nema pojma.Sve sto se radi na zapadu ,ukljucujuci i GMO hranu NIJE SVE DOBRO. Ne morate znaci da se uzdate na sve sto dolazi sa zapada.Uzdajte se u stare majstore.

    Član 2.737

    Hvala svim dobronamernim kolegama na odgovoru.Radi sebe i svojih proizvoda (funkcionalna hrana NUTRILANS)uvek sam se pridrzavao dobre higijene i korektne proizvodnje.Medjutim ,mesale su mi se informacije .Kolega mi napr.kaze :ja sam platio 600 EUR.Zene koje zele da mi rade sve papire –one kazu da je cena 800 EUR a sve sta treba da se menja i koriguje u samoj proizvodnji –to je nesto posebno i svestan sam da mora da se plati.Tri meseca ce da traje sve to,kazu te koleginice i to sve u 18 m2 .Zbog toga mi se nesto ucinilo mnogo.Razmisljam pa koliko bi platio covek sa nekim ogromnim pogonom.Jos ja nemam nikakve termicke procese–nista.Samo mesanje i pakovanje !

    Član 2.737

    Postovane kolege, da li neko zna da li je stvarno prosao rok za prijavljivanje firmi za dobijanje HACCP sertifikata.Isto tako me interesuje i da li je cena od 800 EUR previsoka.Meni jeste i nisam pametan kako cu sa tom cenom uopste da uradim taj sertifikat za svoju firmu.

    Član 2.737

    Tacno je da na mom sajtu nema sastava proizvoda.Ima ga na kutiji shodno zakonu o deklarisanju namirnica.Zasto ga nema na sajtu.Zato sto su se pojavili plagijatori iz moje stare firme koji su mislili da mogu da proizvode jedan proizvod sa tudjim recepturama i tudjim zasticenim imenom.
    Sajt i ne racunam kao sajt — tacno je –vise je kao oglasna tabla.
    Ali hvala bogu radi se novi.
    Na sudu sam vec trecu godinu upravo jer su me pokrali i eto zbog toga izbegavam da dajem tacne sastave a ne da bih nesto zakamuflirao.

    E brojevi
    Opet vi (ili ti ) sa vasim filozofiranjem.Pa nije ovo debatni klub koji trazi od vas nekakav filozofski pristup hrani.Ako zelite da filozofirate – pogresili ste forum.
    Ovo je strucni forum koji pokusava da pojasni neke pojmove.
    AKO SE NAPISE DA NEKA HRANA NEMA E BROJEVA ONDA ZNACI DA NIJE DODAT NIJEDAN SUPLEMENT KOJI IMA NEKU E OZNAKU.TACKA I GOTOVO
    Znaci nema E –brojeva.
    Prirodno sadrzani,vitamini ili minerali ili bilo sta drugo SE NERACUNAJU KAO E BROJEVI.
    Probajte da jednom naucite da nepostoje sadrzani i nesadrzani E brojevi To ima samo kod vas i u vasoj glavi.
    E brojevi u prirodnom obliku! To takodje NEPOSTOJI !
    Deklaracije su veoma jasne i tome sluze : da li ste nesto dodali ili
    niste.
    Tacno je da ima nekoliko ,mozda desetina E brojeva koji nisu stetni.Ono sto ste nabrojali pa plus PEKTIN pa DEKSTROZA pa Limunska kiselina itd.
    Svejedno su i to vecinom NEORGANSKI OBLICI i njih kao suplementaciju ne priznajem.Resorbcija nikakva ,korist mala.Govorim sa aspekta zdravlja.
    Znaci nije stetno kao MSG ili ASPARTAM ali nije ni narocito korisno.
    Naravno,svaki tehnoloski proces zahteva neke dodatke ,emulgatore,konzervanse,antioxidanse itd.
    Postoje i pravilnici o tome ali i ti sami pravilnici lako krse !
    Zapamtite,zauvek,samo prirodni –organski tj.helatni oblici vitamina,minerala,aminokiselina itd. imaju potpunu resorbciju u organizmu.
    To je kao kada mi neko kaze da uzima sumece tablete Ca u obliku
    Ca- karbonata i hoce da resi problem osteoporoze.
    Da bas ce sa kredom da resi problem osteoporoze.
    Taj Kalcijum — Talozi se kao kamen na bubregu i na unutrasnjosti krvnih sudova(plakovi).
    Dakle,gornja oblast je veoma ,veoma komplexna i zahteva veoma dobro poznavanje,pre svega Biohemije pa onda tehnologije.

    Član 2.737

    Ja neznam sta si ti kolega ili koleginice „msimic“ i „dalmina „po struci.
    Imate neki destruktivni pristup koji naravno,ne razumem.Ortodoxna je glupost da dve dobre stvari mogu dati jednu stetnu!Kako mozete napisati tako glup komentar!?
    Sta vi uopste radite na ovom forumu?
    Ako vam moj sajt nije dovoljno jasan unesite na Google pojam “ Functional Food „, odvojte mesec dana i edukujte se.
    I nemojte nikada da vam padne na pamet da me uporedjujete sa onim trovacem Matijevicem koji koristi 10 godina stare crkotine od mesa i pravi mesne preradjevine od njih.
    Po sastavu NUTRILANS PREDSTAVLJA MESAVINU 7 DIJETALNIH BILJNIH VLAKANA I OMEGA -3-MASNIH KISELINA BILJNOG POREKLA.
    NE SADRZI NI JEDAN E – BROJ znaci potpuno prirodan proizvod.
    Da li treba da crtam grafik i sta su E brojevi?

    Član 2.737

    Pre svega na mom sajtu http://www.nutrilans.com mozes dragi kolega procitati sve o mom proizvodu koji spada u oblast Funkcionalne Hrane.Dakle,preventiva,detoxikacija i terapija.Sve hranom –bez lekova.
    Funkcionalna hrana je u grupi dijetetskih saplemenata i predstavlja sinergiju svim medikamentoznim terapijama.Ako bas moras na lekove.Ono sto sam ja napisao od rezultata je napisano na osnovu svedocenja mnogobrojnih korisnika.
    Gornji komentar clana DALMINA je previse kritican prema nekim stvarima.
    Prvo da se zna da sam pre mog proizvoda NUTRILANS tj. jos pre proizvoda BioBalans,implementirao preko 70 Tona dijetalnih biljnih vlakana u mesnoj i pekarskoj industriji.
    Zasto DALMINA u nekim stvarima nije u pravu !
    U mesnoj industriji se najvise ubacuje onoga sto nije prirodno.Sojine ljuspice.Fuj !!!
    Dizu kiselost cajne kobasice ,trule i kancerogene su.
    U Cajnu kobasicu to svi mesari ubacuju na celu sa najvecim trovacem svih vremena MATIJEVIC.
    MOM –Mehanicki odkostano meso !
    Laz u samom naslovu .
    To je otpad koji ne predstavlja samo odkostano meso vec i samlevene kosti.
    K A T A S T R O F A !!!
    Aroma dima u tecnom obliku — cista hemija.
    Gomila aroma takodje. Fosfati Itd.itd.
    Implementacija dijetalnih biljnih vlakana se vrsi radi dizanja nutritivne vrednosti jednog proizvoda.Da li mozete da zamislite jednu
    Omega — 3 — pastetu.
    Sve biljke — nista hemija.Bez Mono Sodium Glutamata koji jedan od najvecih kumulativnih otrova !!!
    Jos jednom da ponovim,nista vise nije napravljeno bez hemije,antibiotika (pilece meso) i hormona (junetina).
    Obogacivati bilo koje proizvode ,bilo kojim vlaknima je PREMIJA ,nesto zdravo i veoma korisno

    Član 2.737

    drage kolege,
    Stevia je NAJZDRAVIJI BILJNI PRIRODNI ZASLADJIVAC.U Kanadi je DOZVOLJENA i doci ce vreme kada ce i u EU biti dozvoljena.Zasto bas spominjem Kanadu.Pa zato sto Kanada ima jako stroge zakone sta sme a sta ne sme da se uveze.Ako sumnjate u nekog Indijskog ili Kineskog dobavljaca–uvezite to sto zelite iz Kanade i mirno spavajte !
    U pitanju je inace interes ogromnih multinacionalnih kompanija koje proizvode ASPARTAM i ostale vestacke zasladjivace.To je igra.Medjutim vec su Coca Cola kao i Cargill bacili oko na Steviu i vec postoje njihovi zahtevi za „legalizacijom“ .Ona ustvari predstavlja slatku biljku koja je potpuno prirodna i do sada –bez registrovanih negativnih efekata.

    Član 2.737

    Drage kolege,
    letimicno sam gledao ovu problematiku.
    Pre svega kod proizvodnje Cipsa je najstetniji AKRILAMID koji se stvara na temp. przenja visim od 160 st.celz.
    Kolega hazze je u pravu .Postoje sredstva koja se dodaju u samom procesu proizvodnje cipsa i ista ta sredstva se upotrebljavaju kod przenja KROFNI.I one plivaju u ulju prilikom przenja ali postoji nacin da se kolicina absorbovanog ulja redukuje.
    Znaci to postoji a ja moram da pogledam u svojim fasciklama i da vam dam tacan naziv proizvodjaca kao i naziv proizvoda
    Inace Marbo cuvena nasa fabrika i za mene jako cenjena fabrika je kupila specijalne masine koje se zovu “ DE FETTER“znaci masine na kojima se automatski upija manje ulja.U pitanju je naravno specijalna vrsta PALMINOG ULJA !
    Pozdrav svima vama Zdravko posebno jer ste napravili odlican forum.
    SVE POHVALE !

    Član 2.737

    Ne znam i ne pogadjam sta ste izostavili.Ja samo hocu da kazem da zbog takvih alhemicara kao sto ste vi narod jede djubre a vasim proizvodima bih oduzeo ime cevap ili pleskavica.Zbog takvih mudraca je stopa Kancera debelog creva porasla 3 puta u zadnjih 5 godina.
    I nikakva diskusija me vise ne interesuje.Vidim da mi pricate neke gluposti o ceni i o narodu.
    Ko ima za Mercedes — ima i neka ga kupi. Ko nema kupuje Daciju.Ali Mercedes nema branik ili sedista od Dacije kako bi bio prihvatljiviji za sire mase.
    Zbogom svima ,uopste me ne interesuje da gubim vreme sa vama jer ocigledno niste nista razumeli.A te idiotske ljuspice od soje dajte SVINJAMA!One vole soju i to je hrana za njih!!!

    Član 2.737

    Dragi kolega mujo 46.Ja ne razumem sta vi pisete.Odkad je soja deo tradicionalnog recepta za cevape???Nikad bila! To danas ima samo kod mesetara kao sto su Matijevic ,Perper itd.
    Zaboravite Soju.Nista dobro kod nje i u njoj nema.
    Radite bre cevape od cistog mesa.Ponavljam ,ko nema za dobre cevape ili dobru pljesku ,neka jede svarglu!
    MSG ili Mono Natrium Glutamat je jedno obicno djubre ,kumulativni otrov,kancerogen…
    Sta ce on u proizvodima od mesa.Koji ukus da pojaca ?Ako pravite proizvod od mesa ,taj proizvod ce valjda imati ukus i miris mesa.
    Ine uzdajte se u hemiju vec kako da od PRAVOG MESA napravite konkurentan
    proizvod.Pa ko umje -njemu dvije.

    Član 2.737

    Skupa je.Radi je Institut u Novom Sadu i kosta 12.000 din.Ali sta ce vam to .Imate mene,besplatno.Salim se ali je istina.
    Probajte da date detetu moju BEZGLUTENSKU FUNKCIONALNU HRANU NUTRILANS.
    Daje sitost (moja deca jedu ) i dosta ljudi je kupuje.
    Da rastistimo o kukuruzu.
    Gomila ljudi mesa neke pojmove i upada u zamke .Cak i srucnjaci !
    Kukuruz ima Gluten u sebi ali taj gluten NEMA VEZE SA CELIJAKIJOM JER NIJE ALERGEN !
    Medjutim ,domaci i strani Corn Flakes (ne svaki) potapaju u rastvor Skroba da bi ga osladili i eto infekcije Glutenom iz psenice.
    Znaci Corn Flakes se kupuje BEZ SECERA i to je o.k.
    Manje slusajte doktore.Nisam bas fasciniran njihovim znanjem.Ne trude se i o nekim pojmovima –ne znaju nista !

    Član 2.737

    Prvo da raslanimo Pozitivna lista ne znaci da je sve sto je na listi -POZITIVNO.Pa i MSG i ASPARTAM su na pozitivnoj listi a kancerogeni su samo tako.Spadaju u grupu kumulativnih otrova itd.
    Dakle, ja se trudim da biram MANJE ZLO.
    Sto manje hemije -time zdravija ili manje stetna ishrana.
    Te izjave ,pa nije mnogo stetan –neka hvala.Ajde da afirmisemo hranu kao sto je moja (NUTRILANS) bez ijednog E — broja !
    Kada pogledam klince kako piju ZERO COCA COLU dize mi se kosa na glavi !!!
    Da ne govorim o virslama koje u sebi sadrze MOM.Eto je uzas nad uzasima a druga Matijevica i njegovu fabriku bi ODMAH ZATVORIO kao najveceg trovaca u RS !

    Član 2.737

    Pa dobro ,blizu smo.Cottage sir je po konzistenciji VEOMA SLICAN kao SVAPSKI SIR.Oba sira se Mazu se na hleb i nisu tvrdi.
    Cheddar je tvrdi sir ,tu si potpuno u pravu mada i njega ima u pastoznom obliku kao nekakav namaz.
    Moje pitanje je uvek usmereno ,sta je namena ? Cisti gurmanluk ili nesto drugo. I uvek gledam sta je zdravija varijanta.

    Član 2.737

    Prezivela je mucenica a patent je svojevremeno prodala Srpskoj Pravoslavnoj crkvi pa na nagovor muza (on je izgleda kriv za sve) pokusala da otkupi nazad svoj patent.
    Sve u svemu tu joj se negde izgubio trag a ja ako saznam nesto –javljam se !

    Član 2.737

    U kukuruzu IMA GLIJADINA -KOMPLEXNOG PROTEINA zvanog GLUTEN ali on NIJE REGISTOVAN KAO ALERGEN !!!

    Član 2.737

    Pusti se teorije.Cak i da si 1.000 % u pravu.(A jesi)
    Ono sto je bitno ,a to je Herman dobro primetio da je bilo kakva hemija –VEOMA STETNA!Nisu svi mehanizmi delovanja poznati ali su poznate posledice.
    Dakle ako mene neko pita dalje od Na -Bezoata.

    Član 2.737

    Ja sam ZA a velika industrija ukljucujuci AJINOMOTO ti je protiv jer im je ASPARTAM to djubre od vestackog zasladjivaca –veliki biznis.

    Član 2.737

    Ja se bavim implementacijom dijetalnih biljnih vlakana u redovnoj ishrani Do sada sam izbacio puno proizvoda od kojih su najpoznatiji BIOBALANS (prodao licencu jednoj firmi pre 5 god.) i NUTRILANS.Remek delo Funkcionalne hrane.
    Bez problema i bilo kakavih kontraindikacija mozes konzumirati i zameniti gomilu lekova menjajuci obrok !!!
    Pusti mi tvoj meil i dobices gomilu iscrpnih informacija…

    Član 2.737

    Svapski sir bi trebalo da je najblizi ovome sto ti pricas.
    Za tvoju informaciju COTTAGE CHEESE napr. — koristi se za lecenje nekih kancerogenih obolenja.
    Da li je CHEDAR I COTTAGE sir isto ne znam .Treba proveriti !

    Član 2.737

    Koliko ja znam postojala je samo jedna zena koja je to radila ,imala patent,prodala ,pa dozivela infarkt itd.itd.
    Ta proizvodnja je veoma zahtevna jer ako poranis sa vrenjem ,nece valjati.Ako okasnis ,takodje nece valjati.
    pozdrav