Marko

Napravljene poruke na forumu

  • Autor
    Članci
  • Član 4.747

    Citam predloge I zaista su odlicni, Ali bih dodao I moje vidjenje. Smattam da ogroman broj privatnika brzo potrosi ulozena sredstva I propadne. Najcesci je razlog sto se zalete u hale, pogone, masine, sirovine, a ne shvatajuci da to nista ne vredi ako nemaju kvalitetan proizvod, prihvatljivu cenu, jaku distribuciju I MARKETING.

    Tehnolozi su po prirodi proizvodjaci I ne razumeju dobro sta sve znaci trziste, plasman, rabati, izvoz I slicno. Umesto masina ja bih novac ulozio u nabavku sirovina, Lep dizajn, jednostavnu pakericu , I mnogo vise novca u razvoj brenda, distribuciju I MARKETING. Marketing namerno pisem velikom slivima jer je on najskuplji.

    Kada napravite svoj brend, Koji je prepoznatljiv I prodaje se, onda oprezno ulazite u proizvodne masine za najtrazenije proizvode.

    Ovako krecete malim, ali sigurnim koracima. Nema megalomanije I besmislenog ulaganja velikih para u proizvod koji nikome ne treba, loseg je dizajna I nije prepoznat na trzistu.

    Jedan gdin gore nudi sjajne masine za sokove, za prihvatljivu novac. Odmah bih kupio te masine, Ali da pre toga imam makar 3 soka koji mi druga firma pravi, pod mojim brendom, I da imam dobru prodaju I da su sokovi prepoznati I trazeni.

    Nadam se da ste razumeli.

    Pisem kao dugogodisnji privatnik, dipl. Ekonomista (marketing), koji je krenuo u biznis sa 80 eur (bukvalno). Nikada nisam uzeo kredit od banke I imam firmu koja je 4 godine za redom medju top 150 firmi u Srbiji po bonitetu. Sve gore sam vam napisao iz licnog iskustvo I najbolje namere.

     

    Srecno

    Član 4.747

    Slobo987,

    kako nije dozvoljen kada firma koja prodaje Steviu ima sve dozvole objavjene na sajtu!?

    Član 4.747

    Ja ne znam o kakvoj zabrani u Srbiji pričate. Evo firme koja legalno prodaje u Srbiji – http://www.stevia.rs
    Inače, od njih sam kupio kristalizovanu Steviu i ukus podseća na večtačke zasladjivače.