Živomir

Napravljene poruke na forumu

  • Autor
    Članci
  • Član 7.986

    Da vas obavestim da je goji cvetao i napravio žbun. Ima bodlje i ipo izgledu sličan je onim divljim ogradama pored puta što se nekada koristio za ograde.

    Član 7.986

    Sadnice su već počele da se formiraju žbunasto, jer iz korena izrastaju mladi zaperci. Još uvek sam u dilemi da li ih formirati žbunasto ili stablasto. Kakav je prinos kod jednih, a kakav kod drugih. Već sam ranije pisao da iz AS Uniona preporučuju žbunasti način gajenja. Neznam da li je potrebno đubrenje i u kojoj fazi. Sadnja je obavljena na rastojanju od po 3 metra. Jedna sadnica ima izuzetno loš list, koji je žute boje.

    Član 7.986

    Ja sam posadio 50 komada. Sadnice su AS Unionove. Dosta sporo raste. Prosto ne verujem da ove godine može da zametne plod. Oglasiću se kada se to desi. Sadnice sam posadio 04.05.2013.

    Član 7.986

    To sam video negde neko je poslao neke slike. Ali dobro je da pogledam i te fotografije.
    Email, office@zocagradnja.com

    Član 7.986

    Tačno rekli su da će dati upustvo za sadnju i održavanje. Ali mene lično interesuje da čujem i neka druga iskustva kako bi ja iskristalisao svoj stav. Interesuje me da li su sadnice iste i za žbunastu i drvenastu sadnju, a da sve to kako će biti zavisi od toga kako se oblikuje. Oni su rekli da je to žbunasta biljka. Međutim, pročitao sam da može da se oblikuje i kao drvo, što bi ja lično više voleo, jer bolje bi se brali plodovi.

    Član 7.986

    Niko ništa ne komentariše. Da vam čestitam Novu godinu i Božićne praznike, pa hajde i neki komentar u ovoj godini.

    Član 7.986

    Prvi put se prijavljujem za neki komentar. Naručio sam 50 sadnica gojia preko Instituta iz Subotice . Želja mi je prvo da saznam kako da ih zasadim i kako da ih odgajam kako se nebi uništile. Sve do sada što sam pročitao sve se zasniva na prodaju sadnica i iznošenje nekih podataka o korisnom dejstvu po zdravlje. Sa tim se slažem, ali hajde da idemo sada redom. neka se neko javi kako se gaje i koji su sve proizvodi do sada napravljeni. Neko ko je to već uradio. Takođe, pročitao sam da mogu biti drvenaste i da mogu biti žbunaste. Interesuje me da li to zavisi od sadnica ili od načina oblikovanja.