• Autor
    Članci
  • Član 9.552

    Veliki pozdrav clanovima i posetiocima foruma. Treba mi Vas pomoc, jer meni mozak vise ne radi. Trazim posao vec vise od godinu dana, ali nazalost, bez uspeha.

    Zavrsio sam inzinjerski menazdment, imam 3 godina radnog iskustva u industriju/prodaju. Imam oko 10 jutara vocnjaka, pretezno jabuke, ima nesto krusaka i sljive. Vocarstvom bavio se moja deda, otac, a kakva je situacija, izgleda da moracu i ja da krenem na ovom putu jer nema drugog izbora.

    Razmisljao sam na preradu jabuka, ja sam konkretno mislio na sokove. Verujem da mnogo neznam oko procesima istih, neznam kakve masine trebamo nabaviti. Naravno, imam neku ideju kako to ide: presovanje, fltracija, pasterizovanje, kontrola, etiketa, ambalaza itd…

    Marketing deo bi znao da radim. Takodje, o tehnologiju vrlo brzo ucim, imam iskustvo u elektrotehniku. Kontrolera kvaliteta imam. Jabuke koliko hocu, jer u okolinu ima i vise nego dovoljno za preradu.

    Znam jedno, ljudi moraju da jedu/piju, a znam da ako nesto valja i vredi, to ce platiti. Pre nekoliko godina sa nekom obicnom presom za grozdje napravili smo sok od 3 vrste jabuka, cisto da vidimo kakva je kombinacija. Napravili smo oko 100 litara, podelili smo kolegama, prijateljima. Oni su bili odusevljeni. Onda mi je pao na pamet da bi bilo dobro poceti nesto slicno…

    Najveci problem je trziste – gde se proizvod prodaje. Smatram da ako imam sigurno trzsiste ili hajde da ne kazem sigurno, nego ako bi znao da ima potraznja za proizvod, onda vec mogu da trazim finansiju/kredit od banke.

    Sta Vi meni preporucite, ima li neko iskustvo u ovome? Svaki komentar/sugescija dobro dosao!

    Član 4.959

    Imamo komplet procesnu opremu

    cena se krece od 5-10000 e u zavisnosti od kapaciteta

    u cenu je uracunata kompletna montaza opreme i podrska za nabavku potrebnih sirovina i ambalaze

    064-351-9634

    0230-426447

    Nebojsa Suvajdzic

    Masino.co Kikinda

    tmatomarkki

Morate biti prijavljeni da biste odgovorili u ovoj temi.