Časopis Mljekarstvo je jedini mljekarski znanstveno-stručni časopis koji izlazi kvartalno s tradicijom izlaženja od 1951. godine. O njemu je na konferenciji Udruženja mljekarskih radnika, održanoj 28. listopada 1951. u Zagrebu, u referatu rečeno: «Želja nam je da ovaj časopis ne doživi sudbinu svojih prethodnika, već da dugi niz godina služi kao odraz stvaralačkih napora i putokaza u radu kako proizvođačima, tako i radnicima zaposlenim u mljekarama».

Danas sa zadovoljstvom držimo da su se želje nazočnih entuzijasta na konferenciji Udruženja ispunile, a časopis Mljekarstvo tijekom proteklih 58 godina bio odraz stvaralačkih napora brojnih mljekarskih znanstvenika i stručnjaka, te svojim štivom služio kao putokaz u unaprjeđenju proizvodnje i prerade mlijeka i mliječnih proizvoda.

Rezultati istraživanja domaćih i inozemnih znanstvenika i stručnjaka uvijek nađu mjesto za objavu u časopisu Mljekarstvo.

Časopis uređuju eminentni mljekarski stručnjaci zaposleni na fakultetima, znanstvenim ustanovama i mljekarskim tvrtkama. Mljekarstvo objavljuje sljedeće kategorije članaka: izvorne znanstvene radove, prethodna priopćenja, znanstvene bilješke, stručne radove, pregledne radove, te izlaganja sa znanstvenih skupova na hrvatskom i engleskom jeziku.

Radovi objavljeni u Mljekarstvu referiraju se u sljedećim bibliografskim bazama podataka: Agricola, CAB Abstracts, Food Science & Technology Abstracts, Agris, Chemical Abstracts, EMBiology, EBSCO Publishing, SCI Expanded.

Časopis izlazi 4 puta godišnje.

ISSN: 0026-704X
e-ISSN: 1846-4025
UDK: 637.1
CODEN: MLJEAU
Kontakt: HRVATSKA MLJEKARSKA UDRUGA
Ilica 31/III, 10000 ZAGREB
Tel: ++385 (0)1 48 33 349, (0)1 48 31 265
Fax: ++385 (0)1 48 75 848
Email: hmu@hmu.hr
Web adresa: http://www.hmu.hr

Izdavač: Hrvatska mljekarska udruga, Ilica 31/III, 10000 Zagreb, tel: +385 1 4833 349, hmu@hmu.hr
Upute autorima
Impresum

Prava korištenja: Tekstovi iz Mljekarstva besplatno se smiju koristiti za osobnu i edukacijsku svrhu uz poštivanje prava autora i izdavača.

Napravi novu temu u “Literatura”

Napišite komentar



<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre> <em> <strong> <del datetime=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">