• Autor
    Članci
  • Član 8.584

    Zdravoo…Da li možete pomoći na temu: specifikacije voda u industriji namještaja

    veliki pozz

    Član 30.608

    Dobro je sto ste objavili tekst Pravilnika o nacinu i uslovima za merenje  kolicine i ispitivanje kvaliteta otpadnih voda i sadrezini izvestaja o izvrsenim merenjima iz 2016.godine Da li je neko ko se time bavi citao ovaj Pravilnik? Traze da HPK radimo titracijom,sto smo odavno prevazisli, a PAH-ove na HPLC,a svi u svetu rade i na GC/MS. Da li je to posledica NEDOSTATKA DOMACIH SRPS -METODA????

    Član 5.783

    Zdravo! Dali mi mozete pomoci na temu SBR reaktora, bioloska obrada otpatnih voda i sl.

    Član 1.088

    “ Dobro je sto ste objavili tekst Pravilnika o nacinu i uslovima za merenje  kolicine i ispitivanje kvaliteta otpadnih voda i sadrezini izvestaja o izvrsenim merenjima iz 2016.godine Da li je neko ko se time bavi citao ovaj Pravilnik? Traze da HPK radimo titracijom,sto smo odavno prevazisli, a PAH-ove na HPLC,a svi u svetu rade i na GC/MS. Da li je to posledica NEDOSTATKA DOMACIH SRPS -METODA????“

    Moram prokomentarisati.Pravilnik što se tiče mnogih stavri kao i uredba o GVE efluenata je katastrofalna.O kakvim referentnim metodama govori i čijim,ko su ljudi koji sastavljaju prav ilnike i uredbe iz ove oblasti??????

    Odavno su laboratorije pod tiradom ATS-a.Što znači da svaka akreditovana metoda mora biti priznata.Sam pravilnik o kojem Jasmina govori je pun metoda koje su prevaziđene ili imaju i svoje alternative.Da li to znači da savremena metoda nije referentna i da ju je isključila „Lavoazijeova“ metoda samo zato što „neko“ nema noviju metodu ili obrnuto.Sramota.

    Član 30.608

    Nezvanicno sam saznala da je referentne metode birao Dr Bozo Dalmacija!

    Član 1.088

    Jasmina,poznato mi je,dugo godina sam u analitici O.V.Katedra uvaženog mi profesora je jako dobra,ali mnogi zaboravljaju da njihov rad ne služi za podkusurivanje na privatnom planu i u privatnim konsultanskim kućama koje dobijaju milionske iznose za projekte,od kojih ni jedan nije urodio plodom….Ulagati u istraživanje i to primeniti u praksi, s punim poštovanjem pozdravljam.Bolje da ćutim.

Morate biti prijavljeni da biste odgovorili u ovoj temi.