• Autor
    Članci
  • Član 5.199

    Prodajem jedan duplikator od 200 litara i jedan od 250 litara. Za detaljnije informacije kontaktirajte me na e-mail daniel.sikra@gmail.com ili telefon 064 115 0187

    Član 17.682

    Pozdrav za Danijela.

    Upravo sam se registrovaao na ovaj forum, pa sam video tvoj oglas. Zanima me jesi li prodao duplikatore, ako nisi, mogu li da se koristre za kuvanje pekmeza od šljiva, imaju li automatsko mešanje i koja je cena za oba.

    Pozdrav i hvala. nMoj e-mail je: astrajedan@gmail.com

    Član 451

    Dragane,

    budite oprezni kod kupovine duplikatora. Vidite kako se greju, kako odrzavaju temperaturu, kakvo je mesanje, moze li se podesavati brzina mesanja, koja je brzina zagrevanja i niz Toga.

    mogu Vam pomoci da kupite dobar duplikator.

    Milivoje

    Član 17.682

    Hvala Vam Miloje za dati savet.

    Još uvek razmišljam za koji sistem kuvanja pekmeza ću se opredeliti.

    Dali u duplikatoru ili na naki drugi način. U svakom slučaju ću biti slobodan da Vam se javim za savet.

    Pozdrav .

    Član 2.585

    dragane ja imam jedan duplikator za prodaju, javi se na 063 7788 852.

    pozzzz

    Član 6.477

    Postovani,

    da li i gde moze da se nabavi mali duplikator, red velicine 20 – 50 litara?

    Hvala

    Bugy

    Član 13.091

    Molim Vas za savet kada je oprema za mini sirane u pitanju. Naime, u planu imam izgradnju jednog takvog pogona pa mi treba savet gde da kupim opremu? Nedavno sam stupio u kontakt sa firmom Pro – Mont (u pitanju je domaca firma) pa me zanima kakvog je kvaliteta njihova oprema? Takodje, da li je pametno kupovati laktofrize domace proizvodnje?

     

    Unapred se zahvaljujem na odgovoru.

    Pozdrav,

    Vladimir

    Član 2.585

    aleksandre ovaj moj duplikator je manji ako te interesuje zovi me na 063 77 88852

    Član 19.531

    Pozdrav svim ljubiteljima zdrave hrane, kompanija Kompak doo se duzi niz godina bavi proizvodnjom procesne opreme, najvise u sferi prehrane. http://www.kompak.rs Na navedenoj adresi mozete pogledati asortiman proizvodnje. Na sva vasa pitanja odgovoricemo u najkracem roku. Veliki pozdrav

    Član 7.745

    Hitno prodajem duplikator, kapactiteta 200 litara,sa dozir sudom istog kapactiteta. Punjenje flaša putem slobodnog pada. 4 mesta za punjenje. Duplikator je takođe od inox-a

    Duplikator ima vertikalni mešač sa perajima i pužnu pumpu. Korišćen za proizvodnju voćnih preliva.

    Ima sopstveni grejač sa termostatom od 6 kw. 3×2

    Receptura za proizvodnju preliva od kakoa – čokoladni preliv, karamel preliv,preliv jagode i maline.

    Za recepturu dogovor oko cene.

    Član 451

    Domaci proizvodjaci prave jako dobre duplikatore. Necu posebno izdvajati nikog ali na trzistu zna se ko to dobro radi. Prilikom izbora duplikatora najvaznije je znati za koje namene se on kupuje i kog kapaciteta on treba da bude. Jako je vazan optimalan odnos visina – precnik. Medij u njemu ne sme prebrzo, a ni presporo zagrevati. Takodje mora biti dobro termicki izolovan da odrzava datu temperaturu. Mesalica treba da se kontinuelno podesava i treba da je tako profilisana da celu masu jednako mesa po celoj zapremini. Ispustanje je takodje jako vazno. Ono ne sme da traje dugo. Grejanje na termo-ulje je jako dobro resenje, ako je dobro proracunata snaga i broj grejaca. Oni koji zive na selu i imaju drva, grejanje na drva moze da bude jako dobro i ravnomerno. Grejanje na gas moze da bude jako efikasno, pod uslovom da je grejac dobro izveden.

    Milivoje Jovic, tehnolog-konsultant

    Član 21.049

    Milutine molim Vas za broj telefona. Hvala

     

     

    Član 24.295

    treba mi duplkator za kuvanje ratluka. moze li neko da me posavetuje koji je duplikator za to najbolji.

     

    Član 7.642

    Mozes me kontaktirati na zarko.mandickg@gmail.com

    Član 22.736

    PRODAJEM KOTLOVSKO POSTROJENJE NA MAZUT I PELET 1000 lit pare na sat i 6 bari

    Član 25.337

    Mirjana javi kolika je cjena i dimenzije postrojenja

    Član 25.337

    Bogdane bio sam na stranici nisam mogao naći e-mail adresu dok postojeći boks za pisanje poruke je ograničen veoma sam zainteresiran za vakum uparivač kapaciteta 300 lit , ali grejni medij da je vrela voda ili termalno ulje koje bi zagrijavali grijači na  struju.

    Za ostalo kada me kontaktirate poslao sam Vam e-mail

     

    Član 22.736

    Zdenko

    Postrojenje je smešteno u prostor od  200m2 poseduje i cisternu zapremine 30tona.Cena bi bila po dogovoru ,zavisi da li vi montirate ili je naša obaveza montiranja kod vas.

    Posedujemo i vakum uparivač o kom neznam ništa,

    Pošaljite mi vašu mail adresu zbog lakše komunikacije moj mail je mira.spasic@gmail.com

    Član 24.295

    milivoje ako biste hteli da mi pomognete oko izbora duplikatora za kuvanje ratluka. moj mail je nenadvojinovic977@gmail.com

    Član 20.344

    Poštovani,

    potreban mi je duplikator na drva za kuvanje pekmeza i invertovanje šećera za prihranu pčela. Šta preporučujete?

    drole_80@yahoo.com

    Član 28.880

    prodajem duplikator od 200 l i kompletnu opremu za proizvodnju ratluka i zelea . Duplikator ima 3 grejaca po 6kw koji su nezavisni , mesac je Sidro a dno kazana tipa jaje . U kazanu je oko 45 l termo ulja , zidovi su od prohroma debljine 3mm a uradjena je spoljna izolacija .

    Za detaljnije informacije kontaktirajte me na mail lokumpn@gmail.com

    Član 451

    Najbolji pekmez i dzem moze se skuvati u kazanu na drva. Namerno izbegavam da kazem duplikator, jer duplikator ima duple zidove izmedju kojih je medij za zagrevanje, a to ne moze na drva. Kazan na drva koji ima zapreminu 150 l je najbolji. Jako je bitno da je odnos precnika i visine 2:1. Takodje je vazno da je kvalitetan inox-celik odgovarajuce debljine. Loziste mora da je dovoljno nisko ali da obuhvata 2/3 visine kazana. Takodje je bitno znati loziti. U pocetku se lozi malo intenzivnije a kasnije se samo odrzava. Nesme doci do pregrevanja i suvise velike karamelizacije. Drva treba da su od cvrstog listopadnog drveta.

    Milivoje Jovic; tehnolg-konsultant; 062-8286083, 064-1941083

    Član 29.763

    Prodajem duplikator i mikser od 200l, nisu dugo korisceni. Povoljno. 061/3107371

    Član 28.484

    Zainteresovan sam za kupovinu kazana na drva za kuvanje pekmeza i dzema,sa ili bez mesalice. Ako neko ima neka se javi na 062/1610309 ili na danicic@yahoo.com

    Član 451

    Dejane, cestitam na ideji i izboru. Moj predlog je da to bude bez mesalice; najbolje je rucno mesanje. Verovatno ce se neko javiti sa takvim sudom. Ako ne, onda idite pa narucite kod dobrog proizvodjaca opreme kazan kakav zelite. Iz iskustva znam da se najbolji kvalitet dzemova, a narocito pekmeza dobija u takvim sudovima. Pozdrav.

    Milivoje Jovic, tehnolog-konsultant; 062-8286083, 064-1941083

    Član 28.484

    Milivoje,

    hvala na lepim komentarima.Vec neko vreme razmisljam o nekoj manjoj proizvodnji dzema i pekmeza jer posedujem svoje voce,pa ne mora bas sve u rakiju. Imam i prohromski kazan koji je napravljen od vojnog duplikatora(poljske kuhinje) zapremine mislim 140 litara koji je koriscen za topljenje masti. Duplo dno mu je odseceno tako da je sada obican kazan. Mozda bih mogao njega da koristim za dzem mada mi je komplikovan za montiranje mesalice.

    Član 451

    Pravi domaci dzemovi i pekmezi su jako trazeni. Ne pravite problem oko mesalice. Rucno mesanje za pocetak je vise nego dovoljno,  a i nije tesko. Cak, sta vise, sa rucnim mesanjem ispadne bolji proizvod nego sa masinskim.

    Milivoje

    Član 7.642

    Čitajući razne komentare na ovu temu, a sa namerom da moj komentar može nekom da bude od pomoći pri odlučivanju šta, čime ili kako, mnogo je bitno:

    Kao prvo a i najosnovnije je da treba znati o kakvim kapacitetima se radi, jer na osnovu toga se odlučuje o opremi, a time se definiše i ceo ostali ciklus proizvodnje tj da li želimo da radimo -zanatski-poluautomaski-ili da radimo uparivačima ili nešto između,Time se sve definiše od kvaliteta pa svega ostalog, jer svaki način proizvodnje ima svojih prednosti i nedostatke (kapacitet,produktivnost,standarnoost proizvoda…..)

    Znači kada odredimo šta hoćemo i kolike su naše mogućnosti u pogledu finansija sve ostalo se da rešiti.

    Član 451

    Ovde je dosta toga dobro receno.  Ali svuda nedostaje jedna krupna i odlucujuca cinjenica, a to je trziste. Ne odredjuje vlasnik firme, sta ce i koliko raditi.  Ako se usudi da odlucuje onda ce sigurno pogresno odluciti. Cesto dobijam telefonski poziv sa pitanjem „nabavio sam paletu praznih tegli sta da pocnem da radim“… Najcesce odgovaram sa „nista“. Zasto? Zato sto narucioci robe najcesce operisu sa schleper-ima. Njih ne zanimaju teglice, jer to ne cini posao. Dakle, kvantitet ponudjene robe je jako bitan, a cesto to je prvo o cemu se razgovara. Dakle, napustimo nase tradicionalno sicher-astvo. U posao treba uci dobro promisljeno i hrabro. Spreman sam da pomognem svakom ko razmislja u tom pravcu i spreman je da tako radi. 

    Milivoje Jovic, tehnolog-konsultant; 062-8286083, 064-1941083

    Član 28.484

    Svima je problem trziste,i malim i velikim proizvodjacima. Svi volimo da vidimo dobru masinu,a voleli bi i da je imamo,samo sta bi sa njom? Sto bi rekli i da se nategnemo da je kupimo,pa i da je ne gasimo dok ne proizvedemo i za sleper ako treba,samo kome? Kako se registrovati za tu proizvodnju i koliko to kosta,pa tek onda sleperi. Moze li se raditi nesto na gazdinstvu sa nekim mini uslovima ili mora zanatska radnja ili nesto vece?

    Član 451

    Dejane, postavili ste dobra i prava pitanja. Ne zamerite mi sto cu na njih odgovoriti prilicno pragmaticno i kategoricno. Lakse je prodati schleper robe nego 300 kila. To mi ne verujemo i ne znamo. Nas problem je sto ne znamo gde je nase trziste.  Ako vi gledate samo radnje i prcvarnice oko Vas, onda cete i Vi biti samo prcvarnica. Evropa nas vidi kao veelike proizvodjace zdrave i dobre hrane. Problem je sto mi ne vidimo tako sebe. Ne mislite da Evropa nas vidi u autima i celiku?!? Oni to rade 100 puta bolje od nas. Ali rakiju nemaju, ni pekmez nemaju, ni ajvar.., ni niz drugih stvari. To sa pravom ocekuju od nas.  E, tu se javlja problem schleper-a. Jesmo li u stanju da racunamo i radimo u schleper-ima. Da bi se razmisljalo i radilo u schleperi-ima to ne pomaze dedino domacinstvo, ni dedina tradicija…, mora da se osnuje i ima Firma. Evropa nudi i pare za to. Ali da biste do toga dosli morate biti jako informisani. Morate razmisljati u globalu, a ne u okviru Vasega sela. Onda trziste nece biti problem. Jedini problem je kako zadovoljiti treziste koje se otvorilo. To je pre vise od 100 godina daleko bolje funkcionisalo. Srbija je tada izvozila 6x vise susene sljive nego danas. Tada je ceo budzet ziveo od toga, a ne od saobracajnih kazni. Registracija firme za Evropu danas na srecu ne kosta mnogo. Cak sta vise ide i brzo. To je uspeh danasnje vlasti. Ali morate imati standarde i mora sve biti po propisu. E, TO JE PROBLEM.

    Milivoje Jovic, tehnolog-konsultant; 062-8286083, 064-1941083

    Član 39.177

    Postovani prijatelji

    Kupio bih duplikator od 50 do 100 litara,elektricni sa ramovskim mesacem. Potreban mi je za zagrevanje meda.

    Goran

    Član 36.132

    Poštovani prijatelji,

    Kupio bih duplikator za kuvanje džema. Neke preporuke?

    Vlada

    Član 7.642

    Možeš me kontaktirati na tel.

    0643287206

     

    U zavisnosti od vrste voća, nije preporučivo koristiti običan duplikator, jer se za neke džemove koriste vakum duplikatori, da bi boja i aroma džema bili adekvatni voću od koga se proizvode

     

    Član 27.099

    Poštovani, ovim putem bi želio stupit u kontakt sa proizvođačem 6 duplikatora na toplu vodu (paru) kapaciteta 500 L sa mješačem. Namjena je proizvodnja soka. Kontakt nselimovic@gmail.com

    Član 27.099

    fggfgf

    Član 7.642

    Možeš me kontaktirati na

    064 3287206 Žarko

    Član 36.723

    Bojan

    Prodajemo 2 polovna duplikatora .Grejni medijum je para. Duplikatori su zapremine po 400 litara. Imaju jedinstvenu platformu na kojoj su postavljeni. Kipovanje je ručno sa okretanjem ručice. Izrađeni su od Prohroma, imaju ugrađene mešalice , korišćeni su za proizvodnju džemova,marmelada, i sl.

    tel: 064 8200828

    Član 451

    Preporuka za Vladimira. Najbolji sudovi za kuvanje dzemova nisu duplikatori bilo koje vrste, vec kazani na drva. Kazan treba da je pravilno konstruisan i izveden. Tu je jako bitan odnos izmedju zagrevne i otparne povrsine. Dzem treba da se skuva za cca 90 minuta. Ako je krace nece dobiti zeljena organolepticka svojstva. Ako je duze izgubice vitamine i moze doci do karamelizacije. Kad nas su prisutni duplikatori na termo ulje ili paru i oni nisu to sto treba. Jos manje vakum-ukuvaci.

    Milivoje Jovic, tehnolog-konsultant

    Član 39.933

    Na prodaju Nov vakum duplikator nekoriscen , kapaciteta 50l .
    Za sve informacije pozvati 063/868-00-36 ili 063/615-982

    Član 451

    Nov, a nekoriscen.

    Milivoje Jovic, tehnolog-konsultant

    Član 40.456

    Pozdrav, mene zanima koje ulje treba da kupim za duplikator. Koristim ga za spremanje kuvanih jela, manje je zapremine, čini mi se oko 50l, nisam siguran šta da uzmem da ne naprvim neki belaj bezveze. Na internetu sam našao Termo ulje VISKOTERM, koje izdržava do 320 stepeni. Ako može neki savet. Unapred hvala!

    Član 2.180

    Prodajem duplikator od 150l koji sam koristila za pasterizaciju. Staju unutra 90 kom tegli od 750 ml.Bavila sam se preradom voća i povrća na tradicionalan način, bez konzervansa. Takodje prodajem i sto od prohroma, 70*160 cm sa dve police celom dužinom kao i presu sa dva sita. Po zvati broj 0637447506.

    Član 451

    Aleksandar, veoma lako mozete da napravite belaj. Svako termo-ulje je veoma higroskopno, tj lako upija vlagu iz vazduha. Pri zagrevanju ono se siri, utoliko vise ako ima vise vode u sebi. Ako regulacioni ventil koji se nalazi na vrhu sa strane ne radi kako treba, a obicno ne radi, onda ulje vema lako moze da prelije i udje u hranu. Tada cete otrovati ljude; ne akutno da se to odmah vidi, vec dugorocno svi ce dobiti cancer. Moja je preporuka da za namenu kojom se bavite nabavite duplikator gde je u plastu za zagrevanje voda. Ako se u takav duplikator ugradi specijalni ventil koji ce regulisati da pritisak bude p=0,5 bar imacete jako dobro zagrevanje i bicete bez brige, Ne zelim da Vas kritkujem, ali Vi spadate u nase tipicne „poslovne ljude“ koji se za savet obracaju tek onda kada nesto zabrljaju. Sve najbolje!

    Milivoje Jovic, tehnolog-konsultant

    Član 40.456

    Pozdrav Milivoje,
    Hvala na odgovoru. Bez brige svesni smo opasnosti kod takhih sistema, ali nas duplikator je koriscen i ranije u kuhinjama, sistem za odliv ulja je sproveden od vrha do poda tako da ako bi doslo do izlivanja izlio bi se van duplikatora, cini mi se da je Koncar duplikator. Imamo i duplikator na vodu, cini mi se igo ljubljana, ali se na ulje mnogo bolje pokazao, mnogo duze uspeva da zadrzi toplotu hrane pa ne mora da se podgreva jelo pa na kraju trosi manje plina.
    Hvala na odgovoru

Morate biti prijavljeni da biste odgovorili u ovoj temi.