• Autor
    Članci
  • Član 5.485

    Dobar dan. Zovem se Milos i student sam na specijalistickim strukovnim studijama tehnologije. Pisem rad iz: Preduzetnistva na temu: inovacija. Moja inovacija jeste proizvodnja sira sa odredjenim dodacima za bolji ukus. Medjutim ono sto mene interesuje jeste proizvodnja surutke. Posto mi je nus proizvod od sira surutka a ne zelim da je bacam nego da je iskoristim, interesuje me postupak prerade surutke da se dobije surutka u prahu. Takodje sto me zanima jeste koji su uredjaji potrebni za dobijanje datog proizvoda, koliko uredjaji kostaju i koliko je skupa proizvodnja surutke u prahu. Gledajuci ovaj sadrzaj, video sam poglavlja gde pise o dobijanju surutke u prahu.
    13. SURUTKA U PRAHU
    13.1. TEORIJSKE OSNOVE PROIZVODNJE SURUTKE U PRAHU
    13.2. TEHNOLOŠKI PROCESI PROIZVODNJE SURUTKE U PRAHU
    13.3. KONTROLA PROCESA I KVALITET SURUTKE U PRAHU
    13.4. PRIMENA SURUTKE U PRAHU
    Bio bih Vam zahvalan ako bi mi postali ovu literaturu iz sadrzaja, ili ako bi mi odgovorili detaljno na moja pitanja. Hvala unapred.

    Glavni urednik

    Tu literaturu možete potražiti kod izdavača https://www.tehnologijahrane.com/izdavacke-kuce/zavod-za-udzbenike
    Što se tiče proizvodnje surutke u prahu, rijetko je ko proizvodi u Srbiji. Stvar je u tome što morate imati dovoljne količine. Što se tiče vašeg rada. To je dobra ideja. To bi bilo iskorišćenje sekundarnih sirovina. Takođe od surutke možete da pravite sir.

    Član 5.485

    Puno Vam hvala na odgovoru. Kontaktiracu ih i nadam se da ce mi pomoci :).
    Hvala jos jednom…

Morate biti prijavljeni da biste odgovorili u ovoj temi.