• Autor
    Članci
  • Član 14.772

    Zdravo.Ptrebna mi je pomoc, imam problem,skoro smo kupili masinu za kore za ciji rad je potreban laminator,pre toga smo koristili poluautomatsku masinu za kore(za ciji rad nije potreban laminator),i sve je bil super,ali sad nakon sto istanjimo testo na laminator na keca,i pocnem da razvlacimo testo na masini za kore,testo se cepa i nema jacinu,kao da je bez energije?Da li postoje bilo kakvi enzimi,aditivi,ili neki vas savet koji ce mi pomoci?Unapred zahvalan..

    Član 9.931

    U pitanju je kvalitet brasna ili ste testo zamesili suvise mek0.Ako ja brasno losijeg kvaliteta tj vlazno dodajte koraluks proizvodjac Puratos.A ako je testo meko zameseno i lepi se za ruke onda je los zames.Ja proizvodim kore vec 20 godina na raznim masinama,sve sto te interesuje pitaj slobodno ima tu dosta caka i nacina da se proizvede tanka  kora

    Član 14.957

    Pozdrav, isti problem kao kod Goluba. Masina za kore  sa fiksnim valjkom , mesalica je 20 kg, spiralna, rucno razvlacimo jufku, (nemamo laminator) . Zames testa nam je mekan i lepi se za ruke, puca na masini , retko nam ispadne kora cela. U 0.5 kg ispadne nam 10-12 listova ponekad  nam izadje vise . Cilj mi je da ustalimo  proizvodnju na oko 15-16 listova . Negde gresimo , neznamo gde. Svaki savet nam je dobrodosao jer smo pocetnici !

    Član 17.053

    VEROVATNO NEZNATE KAKO SU SE PROIZVODILE KORE PRE POJAVE TOPLOG VALJKA KOJI PO MENI NIJE OPRAVDAO KVALITETOM KORA KOJE DAJE.GREŠKA JE U DIMENZIJAMA 3 SA 2 M.

    Član 17.053

    STOLOVI SU BILI 2.2 SA 2.2 M.NAKOJIM SU KORE BILE UJEDNAČENIJE DEBLJINE A SUŠILE SU SE ISPOD PLATNA.LAKŠE I UJADNEČENIJE SE TESTO RAZVUČE NA KVADRATNOM NEGO PRAVOUGAONOM.

    Član 17.053

    NEK MI NEKO OBJASNI KAKO ĆE TESTO BAČENO NA PRSVOUGAONI STO UJEDNAČITI RAZVLAČEĆI PREMA KRAĆOJ I PREMA DUŽOJ STRANI.ČESTO PUCA KAD SERAZVLAČI KA DUŽOJ .ŠTO ZNAČI DA NIJE UVEK BRAŠNO UZROK.

    Član 25.563

    A u čemu je problem kada se u radu kao kod Goluba ne cepa testo, već ga je nemoguće razvući na 1,2 metra širine, a sa laminatora se skine na jedno 35-40 cm.

Morate biti prijavljeni da biste odgovorili u ovoj temi.