• Autor
    Članci
  • Član 3.374

    Laboratoriju je trebalo pokrenuti u martu 2013. godine. Sada čitam u tekstu da se radi o aprilu. Daj Bože da bude do avgusta 2013. Koliko dugo se radi na laboratoriji da ne znam šta je sa opremom. Možda je već i zastarela. Ne znam kako bira stručnjake s obzirom da ne znam gde se objavljuje konkurs. Možda nisam u toku ali mislim da ne mogu samo mladi neiskusni strućnjaci da budu zaposleni . A možda i može verovatno će ih obučiti komisije iz EU. Pošto ima u ovom trenutku malo mleka u RSrbiji ne znam kako će funkcionisati. Međutim možda će se poraditi i na premijama za mleko ceni i ostalim parametrima koji će povećati količinu mleka pa će i laboratorija imati psola. Želim sve najbolje novoj laboratoriji u 2013. godini. Stručnjak iz oblasti mlekarstva želi srdačan pozdrav.

    Član 8.423

    Poštovani ,

    U  “ Večernjim novostima “ od 09.03.2013. god. na kraju  7. strane  pročitah članak pod naslovom “ KVALITET MLEKA STRUČNJAKE ČEKA “ i podnaslov “ Nemadovoljno obučenog kadra za rad u državnim ustanovama za analizu hrane “ i ne mogu da verujem svojim očima . Na evidenciji NSZ-a ima stručnjaka koji su postali tehnološki višak, ili je mlekara prestala sa radom .  U našoj zemlji ima stručnjaka ali je pitanje zašto nisu angažovani za rad. Zbunjuje  me poslednja rečenica : „- Institut će biti otvoren i u Batajnici, u Beogradu, a još uvek razmatramo da li će jedan deo biti i u Nišu.“

    U maju ove godine treba da počne sa radom jedan deo laboratorije za kontrolu mleka na Poljoprivrednom fakultetu u Novom Sadu.

    Samo se za Niš još razmatra ! Nadam se da će razmotriti pozitivno , jer je i nama na Jugu potrebna ovakva laboratorija a stručnjake imamo na evidenciji NSZ.

    Srdačan pozdrav od Specijaliste higijene i tehnologije mleka !

     

    Član 885

    Pitam se pitam ……. da li su kadrovi upoznati sa novom aparaturom, analitikom, skupljanjem podata ….. verujte nije jednostavno ….. a koliko mi je poznato sistematizacija napravljena tako da je pomirila naše zakone i uslove koje stručnjaci treba da ispunjavaju po ugledu na sistematizaciju u međunarodnim lab…… I vse treba da liči prema 882 paketu ….. Svašta sam se sad naslušala oko laboratorija rezultata, nažalost mnogi ne razlikuju kvalitativnu od kvantitativne metode pa brkaju i brojke. O sistemu monitoringa od njive do trpeze ni reči kako se to u celom razvijenom svetu radi, kojem mi težimo. Da bi jedna laboratorija proradila treba samo papirologija u našoj administraciji …… , pa to valda znate. A veoma dorbo znam kako izgleda prostorija u Batajnici , kako će u Nišu to nez nam. Ko nije radio u laboratoriji taj bojim se da baš ne zna ni da objasni, jer dijagnostika nije politička partija.

Morate biti prijavljeni da biste odgovorili u ovoj temi.