• Autor
    Članci
  • Član 19

    Izdvajanje masti nije zabranjeno, pa ne postoji propis o nekoj dozvoljenoj izdvojenoj količini. Izdvajanje masti predstavlja propust u tehnološkom postupku proizvodnje.

    Član 19

    Dali je dozvoljeno izdvajanje masti i/ili zelea na povrsini, sa strane i na dnu konzerve kod mesnog i govedjeg narezka i koje bi bile dozvoljene vrednosti koje se mogu tolerisati? Dali je tome uzrok propust u tehnoloskom postupku proizvodnje, kvalitet mesa ili nesto trece?

    Član 1.053

    Kolega, morate videti Vas Pravilnik, postoji u RS pojam malo izdvajanje definisano kao „39) pod malo izdvojenim želeom i masti smatra se količina izdvojenog želea i masti koja nije veća od 6% od neto mase proizvoda“

    Član 1.470

    i ja imam isti problem sa izdvojenim želeom. Kakav bi to bio propust u tehnološkom postupku , mislim da se to ipak odnosi na kvalitet i vrst sirovine.

    Član 3.305

    zavisi koliki je taj procenat izdvojene masnoce,pratite kako vam se ponasa proizvod nakon duzeg skladistenja,ako se ne povuce znaci da ste dodali vise masnijeg mesa a da pri tome niste korigovali koncetraciju emulgatora koji bi pokupio visak masnoce…

Morate biti prijavljeni da biste odgovorili u ovoj temi.