• Autor
    Članci
  • Član 3.692

    Poštovane kolege,
    Bavim se izradom liciderskih kolača (nadam se da znate kako izgledaju, to su ukrasni kolačići). Povremeno se dešava problem sa pucanjem ukrasne mase za šaranje – na određenim mestima šara pukne (rastavi se na prostoru od 1-2 mm) i to se obično dogodi nekoliko sati po nanošenju fila.
    Sastav mase: želatin, gustin, brašno, voda.
    Da li biste mogli da mi pomognete nekim savetom kako da prenebregnem pucanje mase? Ili da me uputite na određenu ustanovu gde bih mogao da potražim odgovor na ovo pitanje.
    Hvala unapred,
    Ivan

    Član 3.187

    Poštovani “ Bosha“
    Probajte za ukrašavanje vaših kolača koristiti masu napravljenu od šećera u prahu i belanceta. Naravno za dobijanje boje koristite prehrambene boje dodate u tu masu.Za početak probajte sa svežim belancetom pa ako vam odgovara ima da se nabavi belance u prahu koje je mnogo lakse za rad.
    Pozdrav

    Član 29.789

    Postovani,

    bavim se istom proizvodnjom, tj pokusavam da se bavim. Imam problem kod oslikavanja: Ako je u pitanju secer u prahu i belance onda se posle par dana fil sam skida sa liciderskih srca. Vezano za želatin, gustin, brašno i voda zamolio bih ako moze da mi neko kaze kako se to priprema?

    Pozdrav

    Član 451

    Da se nebi javljali problemi u ovoj proizvodnji bitna su tri momenta:

    1.- Sastav ukrasne prelivne mase. Iz onoga sto sam procitao kod predhodnika to nije to.

    2.- Nacin kako se temperira prelivna masa

    3.- Nacin kako se hladi gotovi proizvod.

    Milivoje Jovic, tehnolog-konsultant; 062-8286083, 064-1941083

Morate biti prijavljeni da biste odgovorili u ovoj temi.