• Autor
    Članci
  • Član 7.247

    Imam nekoliko pitanja jer Sam potpuno nova u ovoj oblasti.
    Madam se da ce mi neko od vas ovde pomoci.

    Razmisljam o nekoliko stavri

    1. Proizvodnja lekovitog bilja
    2. Izvoz ajvara u EU
    3. Proizvodnja pecuraka

    U svakom slcaju ne znam odakle da krenem.

    Dakle pitanja su:

    1. Gde da nadjem otkupljivace u Srbiji?
    2. Gde da naucim kako se radi izvoz?

    Hvala unapred

    Član 4.959

    Kao prvo ovo je veoma,lepo zamisljeno i sa velikim entuzijazmom,da bih ti sve objasnio a da nekuckam uzalud da bih se ovim bavila kako si navela u tvom tekstu potrebna su ti ogromna sredstva i pocetni kapital samo za nase trziste a ako hoces da radis izvoz jos deset puta vise npr za samo par slepera gotovih proizvoda za nase trziste ti je potrebno bar 200000 eu
    ali evo tel pa se javi
    064-3519634
    fix = 0230-426447

    Član 7.745

    Poštovana damo što se tiče izvoza nemorate mnogo da se trudite obratite se bio kom špediteru, a verujem da ih ima u gradu u kom živite, dobićete sve informacije šo se tiče izvoza.
    Obično potrebna dokumenta su certifikati od adekvatnih ustanova recimo Zavoda za tzaštitu zdravlja, fito pregledi itd sve zavisno od robe koju imate nameru da izvozite.
    Što se tiče otkupa proizvoda moraću da vas razočaram organizovanog otkupa nema i neverujem da će skoro biti tako da ste prepušteni sami sebi. Inače podsticajna sredstva za izvoz daje SIJEPA.
    Ajvar nemate ni količine i male su mogućnost za plasman.Pokušajte sa Privrednom komorom Leskovca, jer oni jedini imaju organizovan plasman ajvara kao brenda.
    Predlažem vam da radite mnogo lakši i daleko isplativiji posao a to je sušenje voća. Za taj biznis vam treba 50.000 eura za nabvku solarne sušare, a ja vam odmah garantujem otkup svih proizvedenih količina. Kontakz na mejl groslager@gmail.com

    Član 4.959

    Postovanje Solaris za vas ,lepo ste sve pojasnili ,ali imam jedno pitanje cime, garantujete otkup svih proizvedenih kolicina,da li samo pisanom reci ili ste spremni da stavite sudski zalog ,za tu pisanu rec,ako ste spremni da ceo vas kapital i nekretnine date u zalog posaljite ,mi kontakt pa da radimo srdacan pozdrav!!!

    Član 451

    Postovana Zorana,
    kao prvo zelim da Vam cestitam na hrabrosti da se upustite u Posao. Ono sto je sigurno je to da cete uspeti ako budete dovoljno istrajni i ako budete pametno radili.
    Mislim da su Vam predhodnici dali dobre savete, svaki gledano iz svog ugla, a evo i ja cu da dam mali doprinos.
    Kao prvo nebih niposto u pocetku isao na izvoz. Za ovu vrstu rabote treba mnogo toga, sto mislim da za pocetnika nije izvodljivo.
    Sa susenim vocem mogu da se slozim, samo tu treba jako velika investicija, ono sto su vam rekli je samo deo toga.
    Ja Vam predlazem investiciju od max. 5.000 evra, pd uslovom da imate adekvatan i uslovan prostor. To je da proizvodite vocne nadeve, punjenja, prelive i topinge, upocetku za pekarstvo i poslasticarstvo, a kansije i za konditorsku industriju. Iz iskustva znam da je ovo jako trazeno kod nas, jer je ova vrsta proizvodnje u expanziji, pogotovu u vecim gradovima i obrt je jako veliki.
    Najbolje je da sami dobro razmislite, a ako Vam treba bilo kakva pomoc moze te se slobodno obratiti.
    Veliki pozdrav.
    Milivoje
    062-8286083
    064-1941083
    milivoje53@gmail.com
    http://www.jovic-consultacije.netne.net

    Član 7.745

    G-dine sa pseudonimom Regaci, da spreman sam da vam dam i sudske da nekažem bankovne garancije za otkup robe!! Ima te li kvalitetno osušenu robu koju će ino partner da prihvati??????

    Član 4.959

    Naravno da imam i kolicinu i kvalitet sa svim standardima koji su potrebni i kvalitet koji se retko nalazi na svetskom trzistu,evo vam moj kontakt pa mozemo konkretno pricati srdacan pozdrav
    reggacci@gmail.com
    0643519634
    0230-426447

    Član 7.745

    Poštovani forumovci, pozivam sve koji čitaju ovaj forum a bave se sušenjem voća, da mi do 5.02.2013. god.dostave svoje uzorke osušenog voća /ne manje od 100 i ne više od 200gr/-
    07.februara odlazim za Nemačku i Austriju radi potpisivanja dvogodišnjeg ugovora za izvoz sušenig voća i povrća. Ukoliko ste sušili svoje proizvode sa dodatkom šećera ili limunske kiseline, molim da to naznačite!!! Ili ste tretirali na neki drugi način?!
    Svo osušeno voće tj. uzorci koje prihvati kupac biće sertifikovani i sa tim proizvođačima ćemo sklopiti ugovor o otkupu svih proizvedenih količina u naredne dve godine po cenama koje ćemo javno objaviti na ovom forumu.

    Član 7.745

    Pozivam sve proizvođače sušenog voća sušenog na naturalni način da mi se jave zarad ugovaranja količina za izvoz za Nemačku. Potpisali smo ugovor o plasmanu 500 tona sušenog voća. Voće sušeno osmotskim postupkom za našeg kupca je neprihvatljivo. Kontakt na mejl groslager@gmail.com

    Član 5.928

    Pitanje za Solarisa: Mogu li sa vama da saradjujem po pitanju sušenog povrća, čičoke napr.

    Član 35.222

    da li ima neko aktivan na ovom forumu da me uputi za plasman susšenog paradajza?

    Član 35.811

    Aleksandre,

    Posalji mi sve sto imas o tvom susenom paradajzu

    Ljupce    ljupcevidex123@gmail.com

    Član 35.682

    Kako obezbediti plasman ekstra domaceg dzema i marmelade?

    Pozdrav,

    Član 35.949

    Dobar dan postovani . Zanima me imam 600 sadnica viljamovke , kakonda izracunam koliko imam tona ? Kakose to radi ?

    Član 451

    Domace dzemove ako su dobrog kvaliteta nije tesko plasirati. Sam naziv „extra“ nije garancija dobrog kvaliteta, vec je to odrednica u nomenklaturi Pravilnika. Dakle, kvalitetni domaci dzemovi, zavisi jos od koje vrste voca su pravljeni, mogu se plasirati kroz pet vidova: pijaca, prodavnice, marketi, sindikati i izvoz. Redosled sam naveo bas onako kako ide i po kvlitetu i kvantitetu. Ako neko misli da moze sam i da nabavlja ulazne komponente i da se bavi proizvodnjom i da jos vodi racuna o plasmanu taj se samo zavarava. Da bi ovaj posao isao onako kako bi dobro bilo potrebne su najmanje 3 osobe. U nasem seljackom mentalitetu je stalno prisutno da covek treba da radi sam sve, samo da nebi drugog platio. Plasman treba prepustiti nekome ko to zna dobro da radi. Proizvodnju treba da vodi i u njoj ucestvuje strucno lice. Gazda, domacin treba samo da nabavlja i da svodi racune. E, tako bi nekako islo. Ali, bojim se da smo do toga jos daleko. Svuda gde god radim susrecem da jedan hoce i sto je najgore misli da sve moze sam.

    Milivoje Jovic, tehnolog-konsultant

    Član 36.246

    Pozdrav,

    Da li bi neko sa iskustvom mogao nesto vise da mi kaze o susenju voca kod nas? Koliko je potrebno sredstava za izradu fabrike sa svim pratecim masinama? Koji nacin tehnologije susenja se najvise trazi u svetu i kod nas? Sa kojom kolicinom voca se moze poceti na dnevnoj bazi? Da li je posao isplativ i postoji li trziste? Koja vrsta voca ima najbolji prolaz na trzistu? Posle koliko vremena se moze vratiti ulozeno? Unapred se zahvaljujem na odgovorima :)

    Član 451

    Aleksa, ne mogu da verujem…, postavili ste ravno 10 pitanja i ocekujete odgovor. Jeli mislite da ce neko da ostavi sve i raspise se ceo dan i odgovori Vam na sva ova pitanja. Sva ova pitanja zahtevaju razgovor od min 3 sata; razgovora a ne pisanja. Ne mogu nikako da shvatim kako ovi nasi „forumasi“ razmisljaju. Spreman sam i znam svakome da pomognem. Ali, kad ovako nesto vidim, to ukazuje na krajnju neozbiljnost onoga ko pita. Ovo nije samo neozbiljnost, vec i provokacija. Pogledajte prvu recenicu:… da li bi neko mogao…. da mi kaze. Pa, Aleksa, ja sam to studirao i to radim 40 godina. Mogu da kazem, ali 3 dana pisanja bilo bi mi zaista mnogo.

    Milivoje Jovic, tehnolog-konsultant

    Član 37.547

    Pozdrav. Posedujem susaru zatvorenog tipa.i do nedavno smo susili samo usluzno,pretezno šargarepu i jabuku u cips i malinu za prah itd.pa me interesuje.da li postoji trziste za izvoz jer kako nam sva ta prodaja i ide tek na pijaci i usluga drugoj firmi,planiramo da iznajmimo pristojan prostor i krenemo u vecu proizvodnju.pa ako moze neka pomoc…

    Član 451

    Zlatko, Postoji veoma veliko trziste za izvoz susenog voca i povrca. Na Istoku je trziste ove vrste nesigurno i nestabilno a ni oni vise ne primaju svasta. Na Zapadu je trziste stabilno jer oni znaju sta i kako hoce. Proizvodjac mora imati bar osnovni standard i dobro sredjen objekat. Oni dolaze da provere. Kvalitet mora biti vrhunski tj evrppski. Pakovanje i deklaracija kako oni kazu i tako zahtevaju da se uradi. Kolicine koje se traze nisu male i to nije lako postici. Dakle, ko hoce ozbiljno da radi a pre toga da investira u objekat i opremu, eto mu dobrog posla.

    Milivoje Jovic, tehnolog-konsultant; 062-8286083, 064-1941083

Morate biti prijavljeni da biste odgovorili u ovoj temi.