• Autor
    Članci
  • Član 11.988

    Ja sam autor priređivanja za štampu ovog mlekarskog priručnika. Razume se kao višedeceniski saradnik švedskih firmi Alfa Lavala i Tetra Paka i po njihovom odobrenju izvršio sam prevođenje.Ima nekoliko verzija priručnika a najbolji i najobuhvatniji je poslednja verzija koju je oštampala  štamparija Kuća Štampe iz Zemuna.

    Ovaj priručnik predstavlja kapitalno delo za mlekarstvo za sve zemlje u svetu i na njemu je radilo preko 100 vrhunskih stručnjaka iz raznih oblasti nauke hemije fizike tehnologije stočarstva mašinstva automatike. Svi podaci izneti u priručniku su potvrđeni u praksi i predstavljaju vrhunske rezultate nauke i prakse i to u skandinavskim zemljama koje su vodeće u olasti mlekarstva,stočarstva automatike ,mašinstva,ambalaže .Bolje knjige iz ove oblasti u svetu nema i mislim da je treba uvrstiti u predmet obrazovanja za studente tehnologije mleka na svim fakultetima gde se mlekarska tehnologija uči  Poljoprivredni,Tehnološki ,Veterinarski fakulteti.Celokupan fond znanja  za  truku mlekarstva  dat u priručniku ne poseduje ni jedan profesor univerziteta . A mimo ovog priručnika nije potrebna nikakva naknada teorija već samo da se sprovede obuka kadrova u mlekarskoj praksi u mlekarama.

    Koristim priliku da izrazim veliku zahvalnost autoru prikazivanja ove vredne i korisne knjige u okviru literature  Tehnologije hrane ali uz moje razočarenje što ovo prikazivanje nije dato na većem intelektualnom nivou kako to priručnik i zaslužuje pošto su ga radili  najeminentniji  stručnjaci kroz vremenski period od jednog veka a posebno što ovom priručniku dugujemo za svo znanje koje smo stekli iz oblasti mlekarstva.Da nije njega bilo nebi imali imali odličan i reprezentativan kadar u srpskom mlekarstvu. Nažalost mnogi stručnjaci niu ni prošli pored njega niti ga imali u rukama a tu mislim čak i na profesore univerziteta.

    Pozdrav i iz najboljih namera dajem komentar i u interesu još boleg srpskog mlekarstva.

    Dipl Ing Dušan Marković

    Član 11.988

    Nije tačno ivi to zlonamerno komentarišete i imputiratetendenciozno izazivajući verbalan sukob što niukom slučaju nemožete otvariti pa  zato potražite neku političku tribinu da tamo možda triumfujete sa takvim namerama.

    Pozdrav

    Član 13.091

    Gde se moze naruciti ova knjiga i kolika joj je cena?

    Glavni urednik

    Poštovani Dušane,

    Hvala Vam na zahvalnosti u vezi predstavljanja knjige. Ako mislite da treba još nešto dodati prikazu molim vas da nam pošaljete i mi ćemo dopuniti prikaz. Bilo bi od velikog značaja da se uključite malo više na forumu Tehnologije mleka pošto imate veliko iskustvo.

    Nije mi jasna ova vaša druga poruka pošto ne znam kome je upućena.

    Član 11.725

    Au bre, pa naružište nam mlekarsku literaturu, inače, imali smo i mi stručnjake u toj oblasti, e sad, pitanje je zaista koliko je i gde ostalo čega od svega toga. Nekad, doduše u bivšoj jugi, je funkcionisala srednja mlekarska škola u Kranju (Slo), mislim, nešto i u Pirotu. A da bi trebala edukacija (bez uvrede), našem malom a bogami i ponekom velikom farmeru, to je sigurno. Pozdrav.

    Član 2.576

    gospodine Dragane moram da se ukljucim u diskusiju i da vas pitam kao prvo jel znate vi ko je dipl.ing.Dusan Markovic ?, a kao drugo jel znate gde se nalazi Pirot ?  kakvo je to sto mislite nesto u Pirotu.

    Unapred zahvalan na odgovorima….

    Član 11.725

    Gorane, pozdrav. Ako sam nekoga uvredio, a mislim da nisam, evo, javno se izvinjavam i naravno da mi to nije bila namera. Što se tiče uvaženog ing.Dušana, nebitno je da li sam čuo za njega, uz dužno poštovanje zaključujem da je bitan za mlekarstvo i to je ok. Što se tiče Pirota, sasvim slučajno imam drugara koji je završio mlekarsku školu u Kranju, pa šta i ja sam je slučajno završio. Jeste li čuli za dr.Franca Forstneriča, dipl.ing.Štefana Oštira, …?

Morate biti prijavljeni da biste odgovorili u ovoj temi.