• Autor
    Članci
  • Član 22.646

    Pozdrav,

    već par godina proizvodim domaći sok-sirup od nara. Pošto je sirupu dodan šećer sok se ne kvari i može stajati. Sada bih htio da odem korak dalje, a t.j. da sok razblažen s vodom i zapakovan u boce 0,2 ponudim ugostiteljima. Dodavanja vode sok će izgubiti stabilnost i doći će do kvarenja, pa me zanima šta bi trebalo još uraditi kako bi imao rok trajanja recimo mjesec dana. Da li ga je potrebno pasterizirati(da li se uopšte pasterziria sok razblazen s vodom), da li mu je potrebno dodati konzervanse i koje ili nešto treće. Unaprijed se zahvaljujem i nadam se da ćete mi pomoći.

    Član 30.104

    Imam ja sve šta se tiče proizv odnje  prirodnih sokova za Vas ako ste zainteresirani Javite se nana E-mail: rbzd2012@gmail.com   Dat ću Vam to u pola cijene, jer sam u godinama i pred penzijom sam. Sve je na mjestu posloženo i može se isprobati na licu mjesta. Nekoliko strojeva tj. oko 70% su novi a neki su ko novi u izvrsnom stanju i sve je u ispravnom stanju ( moderna tehnologija ).1. Centrifugalni uređaj za pranje i mljevenje sa senzorom WA-LC 2000kg/h   VORAN2. Presa za presanje voća EBP 500/ 700kg/h   VORAN3. Filter grbi DN25 VORAN4. Posuda za prikupljanje soka  orginal voran 65l sa automatskom pumpom za istakanje u bačvu VORAN5. Pasterizator sa novim Lamborginijem na lož ulje kapaciteta do 470 litara na sat6. Kompresor od 500l  11bari7. Filter VELO 3m2 (za filtraciju )8  Punilica i Čepilica automatska ( blok )9. Etiketirka automatska10.  Tunel za pakiranje automatskisve navedeno ima svoje priključke i međusobno povezani.Kad sam rekao da dajem u pola cijene, onda sam rekao cijena je 57700 Evra, + vaš PDV,dao sam Vam na uvid da ispitate stvarne cijene.  Pozdrav !    inf  rbzd2012@gmail.com

    Član 451

    U sok od nara niposto konzervans. Tehnoloski postoupak zavisi od koga se nara pravi sok; od gajenog ili od divljeg. Radio sam sok od divljeg nara; predivan je za pijenje i nadasve lekovit. Oni koji imaju divlji nar u svome okruzenju mogu da naprave dobar busines sa ovim proizvodom. Proizvodnja je relativno jednostavna i ne trebaju sve masine kao u predhodnom prikazu. Sok koji se napravi onako kako treba moze da traje do 2 godine bez ikakve opasnosti od kvarenja.

    Milivoje Jovic, tehnolog-konsultant; 062-8286083, 064-1941083

Morate biti prijavljeni da biste odgovorili u ovoj temi.