Francuski mesari zatražili su od ministra unutarnjih poslova Gerarda Collomba policijsku zaštitu zbog napada i „nasilja“ veganskih skupina koje se protive konzumaciji mesa i uzgoju stoke za hranu.
„Računamo na vaše usluge i na potporu cijele vlade da što je brže moguće prestane fizičko, verbalno i moralno nasilje“ koje trpe mesari, navodi se u pismu koje nosi datum od 22. lipnja, a koje je potpisao predsjednik Francuske konfederacije mesara, prodavača suhomesnatih proizvoda i delikatesa Jean-Francois Guihard.

Gotovo „18.000 mesara“ u Francuskoj „zabrinuto je zbog posljedica pretjeranog medijskog promicanja veganskog načina života“, rekao je, izrazivši „šokiranost“ što dio populacije „želi nametnuti golemoj većini svoj način života, a da se ne kaže i svoju ideologiju.“

Izrazio je žaljenje zbog nedavnog „zastrašivanja“ mesara, „nasilja“ koje se provodi „i bez skrivanja lica i pod maskama“, navodi se u pismu.

U sjevernoj regiji Hauts-de-France, sedmorica mesara u travnju su bila poprskana krvlju, jedna mesnica i ribarnica bile su vandalizirane, izlozi su im bili razbijeni, a na fasadi su napisani grafiti „stop specizmu“ odnosno uvjerenju da je jedna vrsta više vrijedna od druge.

Incidenata je bilo i u Occitaniji na jugozapadu zemlje.

U džihadističkom napadu u Trebesu na jugu zemlje potkraj ožujka bio je ubijen jedan mesar, a jedna veganka koja je objavila uvredljiv komentar o tom mesaru dobila je sedam mjeseci zatvora uvjetno zbog „opravdavanja terorizma“.

Napravi novu temu u “Aktuelnosti”

Napišite komentar<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre> <em> <strong> <del datetime=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">