Komisija za zaštitu konkurencije Srbije odobrila je kompaniji Al Dahra Agriculture iz Ujedinjenih Arapskih Emirata da kupi Poljoprivrednu korporaciju Beograd (PKB) i njena tri zavisna preduzeća – Eko lab, PKB Agroekonomika i Veterinarsku stanicu PKB.

Kako se navodi na sajtu Komisije, prilikom ispitivanja efekata prijavljene koncentracije na konkurenciju, Komisija je, na osnovu dostupnih podataka i podataka koje joj je dostavio podnosilac prijave, ocenila da koncentracija neće narušiti konkurenciju u Srbiji.

  • Imajući u vidu da je podnosilac prijave aktivan samo na jednom relevantnom tržištu proizvoda u Srbiji – tržištu proizvodnje i prodaje jabuka, Komisija zaključuje da između učesnika u koncentraciji postoji neznatno horizontalno preklapanje u poslovanju. Prema podacima podnosioca prijave, njegovo učešće na tržištu proizvodnje i prodaje jabuka iznosi oko 5 do 10%, a Agroekonomika od oko nula do pet procenata – stoji na sajtu.

PKB-ova nepokretna imovina prodata je u oktobru ove godine Al Dahri za oko 105 mil EUR, a ova kompanija je najavila da će u naredne tri godine investirati 30 mil EUR u PKB.

Napravi novu temu u “Aktuelnosti”

Napišite komentar<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre> <em> <strong> <del datetime=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">