Međunarodni polјoprivredni sajam, koji je okupio više od 1.500 izlagača iz 60 zemalјa, svečano je otvoren 13. maja 2017. godine u Novom Sadu, a Ministarstvo polјoprivrede i zaštite životne sredine će se i ove godine tradicionalno predstaviti na štandu u hali Master, i podržati i organizovati niz izložbi i skupova.

Ovogodišnji 84. Međunarodni polјoprivredni sajam otvorio je prvi potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar spolјnih poslova Ivica Dačić.

U cilјu povećanja konkurentnosti i kvaliteta organskih proizvoda i proizvoda sa dodatom vrednošću, Ministarstvo polјoprivrede i zaštite životne sredine tradicionalno podržava i organizuje Izložbu organskih proizvoda i proizvoda sa zaštićenim geografskim poreklom koja će ove godine biti predstavlјena na površini od 350 m2 u Hali 1a Novosadskog sajma.

Ministarstvo polјoprivrede i zaštite životne sredine je takođe, kao i prethodnih godina, pokrovitelј Nacionalne izložbe stoke koja predstavlјa najveću izložbu ovog tipa na Balkanu. To je odlična prilika da se predstave stočarski potencijali iz cele Srbije.

Osim toga, Ministarstvo u saradnji sa različitim institucijama iz zemlјe i inostranstva, organizuje različite edukativne sadržaje u Kongresnom centru „Master“ Novosadskog sajma.

U saradnji sa Italijanskom agencijom za spolјnu trgovinu (ICE) i Privrednom komorom Srbije (PKS), u utorak, 16. maja sa početkom u 11:00 časova biće održan Okrugli sto na temu: „Inovacije u polјoprivrednoj proizvodnji: iskustva, primeri i dobre prakse iz Italije i saradnja sa Srbijom“.

U Kongresnom centru Master u četvrtak, 18. maja sa početkom u 11.00. časova, u saradnji sa Italijanskom agencijom za spolјnu trgovinu (ICE) i Privrednom komorom Srbije održaće se konferencija pod nazivom: ”Prednosti udruživanja i stvaranje proizvoda sa dodatom vrednošću u sektoru mleka” u cilјu podrške udruživanju i kreiranju proizvoda sa dodatom vrednošću u sektoru mleka.

Na štandu MPZŽS svakodnevno će se u periodu od 10:00-13:00 časova predstavlјati predstavnici polјoprivrednih savetodavnih službi. Cilј je povećanje vidlјivosti savetodavnih službi kao i upoznavanje proizvođača sa uslugama koje mogu da očekuju od polјoprivrednih savetodavaca.

U sklopu dugogodišnje dobre bilateralne saradnje sa Japanom u nedelјu, 14. maja od 16:00-17:00 časova na štandu MPZŽS predstavnici Ambasade Japana u Beogradu predstaviće japanska jela i kulturu.

Četvrtak, 18. maj u terminu od 10:00-14:00 časova rezervisan je za EU dan na štandu MPZŽS i predstavlјanje zajedničkih projekata u oblasti polјoprivrede, a koji se realizuju uz podršku EU.

Pored svega navedenog, svakog dana održavanja sajma, na svom štandu, predstavnici Ministarstva, biće na raspolaganju polјoprivrednicima i posetiocima, informišući ih o radu i aktivnostima ministarstva.

Međunarodni polјoprivredni sajam održava se od 13. do 19. maja na Novosadskom sajmu, a zemlјa partner ove godine je Bosna i Hercegovina.

Napravi novu temu u “Aktuelnosti”

Napišite komentar<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre> <em> <strong> <del datetime=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">