Delegacija PKS i 35 privrednika, članova Grupacije proizvođača plastičnih proizvoda Udruženja za hemijsku, gumarsku industriju i industriju nemetala i predstavnik PKS posetili su 24. Internacionalni sajam industrije pakovanja „EURASIA PACKAGING“ koji je održan u Istanbulu od 1. do 4. novembra.

EURASIA PACKAGING je jedan od najvećih sajmova na svetu, sa 1200 izlagača na 110.000 kvadratnih metara izložbenog prostora, u 12 hala i oko 62000 posetilaca. Sajam je posebno značajan za razvoj oblasti proizvodnje plastičnih proizvoda od PE i PP za pakovanje i ambalažu kao i proizvodnju folija za pakovanje ali i za štampu na raznim vrstama ambalaže u Srbiji.
Predstavnici privrede iz Srbije bili su u prilici da se upoznaju sa novim tehnologijama, mašinama i sirovinama u proizvodnji, koje polako zamenjuju PE i PP jer su biorašgradive i ne doprinose zagađenju životne sredine.

Na sajmu su se predstavili svi značajni svetski proizvođače opreme i alata za ambalažu, proizvođači same ambalaže od onih za jednokratnu upotrebu do kontejnera velikih zapremina, proizvođači folija, kesa, ali i proizvođači plastičnih profila, kalupa, mašina za brizganje plastike, flekso štamparskih mašina, kontrolne opreme, senzora, indikatora, ispitne opreme za plastiku, elektronskih vaga, proizvođači hemikalija i materijala, industrijske plastike, boja, PVC aditiva, kao i proizvođači štamparske opreme. Oprema je maksimalno robotizovana i primetan je veliki pomak u inovacijama kada je u pitanju oprema u oblasti proizvodnje ambalaže ali najviše kada je u pitanju iznalaženje novih materijala koji su biorazgradivi i ne zagađuju životnu sredinu.

Napravi novu temu u “Aktuelnosti”

Napišite komentar<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre> <em> <strong> <del datetime=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">