Potpredsednik Pokrajinske vlade Đorđe Milićević uručio je vojvođanskim pčelarima 108 ugovora ukupne vrednosti 36,5 miliona dinara namenjenih za nabavku novih pčelinjih društava i opreme za pčelarstvo. Milićević je tom prilikom naglasio da će podsticaji Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo namenjeni pčelarima sigurno doprineti modernizaciji u proizvodnji meda, i omogućiti pčelarima da sa kvalitetnijim proizvodima izađu na domaće i strano tržište.

– Da je poljoprivreda naš veliki potencijal govori i podatak da ove godine imamo nikada veći agrarni budžet u Vojvodini, koji nakon rebalansa iznosi 8,3 milijarde dinara, istakao je Milićević.
Pokrajinski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo mr Vuk Radojević rekao je da je u prethodne dve godine kontinuirano povećavan budžet za investicije u pčelarstvo.

– Za ovu meru podsticaja u ovoj godini obezbeđeno je 20 miliona dinara iz pokrajinskog budžeta, istakao je Radojević.

Napravi novu temu u “Aktuelnosti”

Napišite komentar<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre> <em> <strong> <del datetime=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">