Delegacija Ministarstva polјoprivrede, šumarstva i vodoprivrede na čelu sa državnim sekretarom Danilom Golubovićem boravila je od 22 – 24. februara 2013. godine u radnoj poseti Francuskoj, Agenciji za usluge i plaćanja Republike Francuske.

Tom prilikom potpisan je Protokol o saradnji između Nacionalne agencije za polјoprivredne i morske proizvode, Agencije za usluge i plaćanja Republike Francuske i Uprave za agrarna plaćanja Ministarstva polјoprivrede Republike Srbije. Cilј radne posete bio je i zvanična poseta polјoprivrednom sajmu SIAL u Parizu, gde je na štandu Agencije za usluge i plaćanja Protokol i potpisan.

Protokolom o saradnji, koji je potpisan na rok od jedne godine, predviđeno je da francuski eksperti prenesu potrebna znanja za kreiranje i implementaciju Zajedničke polјoprivredne politike EU zaposlenima u Upravi za agrarna plaćanja u Ministarstvu polјoprivrede Srbije. Ispred Uprave za agrarna plaćanja potpisnik je bila direktorka gospođa Lucija Stojić, a sa francuske strane gospoda Fabijan Bova i Edvard Žosa, direktori agencija.

Državni sekretar Danilo Golubović prisustvovao je radnoj večeri koju je organizovao ministar polјoprivrede, hrane i šumarstva Francuske, gospodin Stefan Le Fol, a kojoj je prisustovalo i preko dvadeset ministara iz celog sveta. Tom prilikom državni sekretar Golubović preneo je pozdrave ministra Gorana Kneževića francuskom ministru Le Folu i izrazio nadu da će uskoro doći i do njihovog međusobnog sastanka.

Izvor: http://www.mpt.gov.rs/

Napravi novu temu u “Aktuelnosti”

Napišite komentar<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre> <em> <strong> <del datetime=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">