Izvor: http://www.mpt.gov.rs/

Ministar poljoprivrede, trgovine, šumarstva i vodoprivrede Dušan Petrović otvorio je „Mini sajam nabavke“ u Privrednoj komori Srbije na kome će biti predstavljena ponuda srpskih proizvođača robe široke potrošnje. Tom prilikom ministar Petrović je izjavio da dolazak „Delezea“ predstavlja i veliku izvoznu šansu za srpske proizvođače, jer će moći da svoju robu plasiraju na evropsko, pa čak i američko tržište gde ta kompanija ima svoje maloprodajne lance. “Dolaskom na srpsko tržište belgijskog trgovinskog lanca „Deleze“ domaća trgovina će postati efikasnija, kao i proizvodnja poljoprivredno-prehrambenih proizvoda“ – dodao je ministar Petrović.

Proizvođači će svoju ponudu predstaviti „Deleze grupi“ kako bi se razmotrile mogućnosti izvoza i prodaje srpskih proizvoda u njihovim maloprodajnim objektima. Na mini sajmu nabavke okupilo se 70 srpskih proizvođača iz prehrambene industrije koji su podeljeni u osam grupa među kojima su oni koji proizvode ulje, brašno i testeninu, sokove, žestoka pića, mineralne vode, zatim proizvođači mesa i ribljih proizvoda, voća, povrća, mleka i mlečnih proizvoda, proizvođači kućne hemije i papirne konfekcije.

Napravi novu temu u “Aktuelnosti”

Napišite komentar<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre> <em> <strong> <del datetime=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">