Milos

Napravljene poruke na forumu

  • Autor
    Članci
  • Član 8.903

    Genije,moj email je milos1902@gmail.com
    a kasnije mozemo razmeniti i telefone. pozdrav!!

    Član 8.903

    Genije,da,moje sadnice bi trebale ove godine da daju neki mali plod od 100 do 250 gr po stablu.Ja sam sadnice uzeo od Ljube iz Nisa i on je obecao otkupnu cenu od 8 eura ali izgleda da od toga nece biti nista jer mu ne daju ovi iz ministarstva da registruje biljku.Videcemo,on i dalje radi na tome pa se ja nadam da ce na kraju uspeti.Ja ne znam da li su Vam iz AS uniona rekli za otkup preko njih ali ja kada sam ih zvao meni su rekli da ne garantuju za otkup.Biljka je secena na oko 65 cm da se formira kao drvenasta.Folija mi nije bila potrebna jer sam ja sadnice kupio kao vec jednogodisnje sto znaci da su to vec bile stabljike od oko 1 metra.Kap po kap jos uvek nisam stavio ali mi je u planu a stubove sam postavio.Stubovi su visoki 4 metara i naravno sproveo sam zicu.

    Član 8.903

    Genije,to sto prodaju u Bugarskoj to prodaju privatnim licima a ne nekoj firmi koja vrsi otkup.Verovatno je zbog toga i cena veca.Ja imam 500 jednogodisnjih sadnica i stupio sam u kontakt sa firmom MIRKOL,zaista otkupljuju na 5 eura ali je dobro sto ga otkupljuju svez jer godzi kalira od 5 do 6 kg. Jedina „mana“ je to sto im ga moras dostaviti zamrznut tj mora ici u hladnjacu a posto sam ja iz Knjazevca moracu i prevoz da organizujem jer im je Lajkovac meni najblize otkupno mesto gde preuzimaju robu.

    Član 8.903

    Mirkol,da li to znaci da za mojih 500 sadnica koje sam platio po 5 eura (jednogodisnjih) nece biti trzista?? Da li firma koju si pomenuo trazi sertifikovan proizvod?

    Član 8.903

    Mirkol,takodje VELIKO HVALA i od mene na informaciji za otkup. Pozdrav i svako dobro!!!
    P.S. Godzi koji ja imam je Goji ningxia no.1

    Član 8.903

    To za listove prvi put sada cujem od tebe…ne znam…ja imam 500 biljaka i sve imaju duguljast list ali ne znam da li je uzak ili obao :)
    Sto se tice rasta,to znam.Rastu sporo.Ja sam uzeo jednogodisnje sadnice, pre 2 ipo meseca posadjene i samo sto su prolistale sada..mozda su malo porasle.Samo strpljenje i dobra volja i bice sve…a da…i navodnjavanje…mnoogo navodnjavanja! Svako dobro!

    Član 8.903

    Da,uzeo sam ih od Ljube iz Nisa.Videcemo da li ce mu uspeti sve to mada me ne greje sunce jer sam u kontaktu sa njim i znam da ima problema sa ovima iz ministarstva.Ja imam prijavljeno gazdinstvo a cekam i sertifikat sadnica pa cemo da vidimo kako cu ja da prodjem. Ja sam iz Knjazevca a Ljuba je trenutno u Knjazevcu jer ovde je zakupio staklenike da sadi te mlade sadnice koje bi isle preko drzave sa subvencijama i svim tim ali samo ako uspe sve sto je zamislio.Ja sam u rupi od oko 40cm dubine stavljao prvo stajnjak pa izmesanu smesu zemlje,peska i zeolita pa na kraju supstrat pomesan sa vodom i u njega stavljao koren biljke pa zatrpavao zemljom.Jos uvek nisam stavio kap po kap pa se mucim svakog drugog dana zalivanjem crevima jer nije bas malo 500 biljaka zaliti ali dobro…kad nesto volis nije ni tesko da radis to.Inace,u junu otvaram piljaru u centru grada pa cu pored ostale robe nuditi i godzi. I videcu kako ce da ide. Pozdrav druze!

    Član 8.903

    Pozdrav goxy83
    U kojoj su ti godini sadnice? drugoj ili trecoj? gde si ih nabavio i po kojoj ceni? koliko su ti rodile u prvoj godini? posto ja imam tek ove mlade jednogodisnje i ocekujem sad neki prinos do 200g po stablu. Inace,ja sam uzeo od coveka koji se sada bori u ministarstvu da se ova vocka uvrsti u regirtar biljnih vrsti i onda bi imali svi plantazeri koji uzmu od njega zagarantovan otkup po 8 eura za kg kao i subvencije od drzave 240 din po biljci…sad cemo da vidimo…nadam se da ce to da mu uspe.Inace u medjuvremenu ,ja nudim zdravim hranama proizvod i ima par njih koje su zainteresovane da kupuju. Pozdrav!!

    Član 8.903

    Da se predstavim,ja sam Milos iz Knjazevca i pre mesec dana sam zasadio plantazu Godzija sa 500 biljaka ( a u jesen sadim jos 800 )
    Inace sam student fakulteta za Biofarming ( organska proizvodnja ) pa koliko toliko znam sve o sadnji a i covek od koga sam uzeo biljke mi je dao uputstvo.
    Mene konkretno zanima ( iako sam se i za to dosta raspitivao i dobijao pozitivne odgovore,ali ja sam i dalje skeptik ) plasman ploda…Da li postoji u Srbiji traznja za ovom biljkom…?
    Ili eventualno neki izvoz u inostranstvo…