Opis firme

Ime firme: Elopak
Oblast delatnosti: Proizvodnja talasastog papira i kartona i ambalaže od papira i kartona
PIB: 103521116
Matični broj: 17570340

Šifra delatnosti: 21210

Kontakt:

  • Adresa: Beograd-Zemun, Batajnički put 23
  • Tel: 011 3160 142, 011 3160 577
  • Fax: 011 2193 933
  • E-mail: info@elopak.co.rs

Sajt: http://www.elopak.com

Google mapa:
[mappress]

Proizvodi firme:

  • kartonsku ambalazu za sveže mleko
  • kartonsku ambalazu za jogurt

Opis firme:

Firma „Elopak“ radi po standardima norveske firme ELOPAK A.S. Specificnost ambalaze ELOPAK se ogleda u tome sto cuva sve zdrave i sveze sastojke mleka. Ovo pakovanje zadovoljava sve ekoloske zahteve

Norveska firma ELOPAK A.S. proizvodi ambalazu za sveze mleko i jogurt i na ovim nasirm prostorima, preko peduzeca ELOPAK d.o.o iz Zemuna. Naime, Norvezani su u prolece 2005. godine definitivno preuzeli AGRANU PAK, sa kojom su saradjivali i za vreme sankcija.

Ono sto je bitno naglasiti jeste podatak da ELOPAK d.o.o. proizvodi kartonsku ambalazu u koju se puni sveze mleko i jogurt. Ambalaza je sasvim posebnog oblika, odnosno tip PUREPAK. U ovoj ambalazi se cuva zdravo, sveze mleko, koje se moze piti i bez kuvanja, pa tako u sebi cuva sve sveze sastojke. Drugo vazno svojstvo ove vrste pakovanja je to sto ono zadovoljava ekoloske zahteve, ne zagadjuje sredinu i sto je zdravo i jednostavno za odlaganje.Naime, lako se razgradjuje i ne zauzima veliki prostor. Sve u svemu, rec je o ekoloski neunistivom otpadu. Osim toga, ova ambalaza se lako transportuje i ne curi u poredjenju sa nekim drugim ambalazama.

Sve u svemu, ambalaza firme ELOPAK I d.o.o. zadovoljava svetske standarde, jer se proizvodi po standardima Evropske Unije. Treba dodati i podatak da se svi atesti koji vaze u Evropskoj Uniji primenjuju i u proizvodnim pogonima ELOPAKa d.o.o.

Da je rec o izuzetno kvalitetnoj ambalazi, dokaz je da ELOPAK d.o.o. proizvodi za skoro sve mlekare u SCG, medju kojima su najznacajnije: „Imlek“, „Novosadska mlekara“, „Suboticka“, „Mlekoprodukt“, „Somboled mlekara“, „Pancevacka mlekara“, „Kragujevacka“, „Niska“ i brojne druge na ovim nasim prostorima. Pored toga, svoju ambalazu izvoze u mlekare u Makedoniji („Bitolj“, „Tetovo“ i „Skoplje“), u Bugarskoj, Rumuniji, Kipru, Estoniji i bosanskoj federaciji.

Da bi mogli da proizvedu ambalazu za sve ove mlekare, imaju proizvodnu halu na oko 2,5 hiIjada kvadratnih metara, ciji su ukupni kapaciteti 200 miliona jedinica za godinu, mada oni godisnje dostizu cifru od 140 hiljada jedinica. Sve ovo govori da mogu da odradjuju jos dosta poslova, i otuda su se sada usmerili na obradjivanje trzista Madjarske i Bosne.

Kako bi ambalaza firme ELOPAK d.o.o. bila vrhunskog kvaliteta, potreban je i izuzetno kvalitetan repromaterijal, pa ga otuda uvoze iz Holandije i Ukrajine, mada se osnovna sirovina za njihovu proizvodnju proizvodi u Finskoj. Aktuelni planovi ove firme su usmereni prema zemljama u okruzenju, pa i sire, gde pojacavaju marketinsku kampanju, jer u tim zemljama ne postoji ova vrsta proizvodnje.