Opis firme

Tradicija bavljenja vinogradarstvom u porodici Kiš datira neprekidno od 1830. godine, kada je Stevan kupio prvu njivu i na njoj podigao vinograd satkan od starih autohtonih sorti vinove loze karakterističnih za ovo podneblje. Uveren da samo prava vinova loza može da da pravo vino na obroncima Fruške gore, nadomak Sremskih Karlovaca, Stevan je započeo porodičnu istoriju prenoseći svojim potomcima ukus klasike i šarm vina.

Skoro dva veka kasnije, porodica Kiš, na čelu sa Slavkom Kiš i dalje čuva svoju istoriju verujući da samo vina sa padina Fruške gore mogu da očuvaju ukus starih vremena. Upravo zbog zadržavanja geografskih karakteristika i priklanjanju tradicionalnom metodu podizanja vinograda, njihove rezidbe i obrade, vina iz vinareije Kiš ovenčana su Velikim Zlatnim i Zlatnim medaljama Novosadskog sajma, kao i drugim prestižnim međunarodnim priznanjima.

Pored nadaleko čuvenog Bermeta (belog i crnog), porodica Kiš proizvodi, puni i neguje i druge vrste vrhunskih vina, kao što su Rajnski rizling (Misterija), Italijanski rizling, Merlot, Šardone (Fantazija), Frankovka, a sve iz sopstvenih zasada, kreirajući svet ukusa, mirisa i lepote vina po kome su nadaleko poznati.