Opis firme

Na salašu, u starom porodičnom vinogradu, nalazi se Vinski salaš Čuvardić. To je prava domaćinska kuća sa raskošnom vinskom kartom starih autohtonih i novih sorti vina. Za najavljene manje grupe, organizuje se degustacija vina i pripremaju se specijaliteti stare domaće kuhinje.

Sa leve strane Kelebijskog puta, kada se krene iz pravca Subotice prema državnoj granici sa Evropskom Unijom, stoji salaš Čuvardić, poznatiji kao VINSKI SALAŠ. Vinski salaš je stari očuvani vojvođanski salaš, napravljen 1932. godine, koji svojim posetiocima nudi mir uz autentičnu vojvođansku kuhinju, pravo domaće vino iz sopstvene proizvodnje, a za one koji hoće da osete i sam duh salaša, odmor u senci stogodišnjeg vinograda i prenoćište u pansionima rustičnog izgleda.

Salaš je vlasništvo Tunde i Petra Čuvardića, agronoma po struci, koji je rešio da se okrene vinu, vinogradarstvu i očuvanju samog salaša koji ima prošlost i porodičnu istoriju. Svojim rustičnim izgledom, domaćom kuhinjom i kvalitetnim domaćim vinom izvrstan je za trenutke predaha od gradske gužve ili kakvog dužeg putovanja. U sklopu salaša nalazi se i stogodišnji vinograd od čijeg vina se prave kvalitetna domaća bela i crna vina koja svojim ukusom osvajaju razne nagrade i simpatije posetilaca. Vinski salaš je mesto gde se mogu degustirati kvalitetna bela i crna vina i dobra domaća kuhinja, a za goste koji žele duže da ostanu su na raspolaganju pansioni koji prikazuju pravi salaš iz prošlog veka.

Sam salaš je jedinstvan po tome što je na njemu zaokružena jedna priča koja počinje na pesku, a završava se na astalu.

Proizvodi firme
  • Buvie
  • Chardonnay
  • Csersegi
  • Kadarka
  • Kevedinka
  • Percuvee