Dejan

Napravljene poruke na forumu

  • Autor
    Članci
  • Član 29.908

    Marija, jedini način da bakar dospe u destilat je prilikom interakcije sa destilacionim materijalom i oko toga zaista nema potrebe da dalje diskutujemo.

    Tvoje lično gledište u vezi moje poslovne tajne govori mi da imaš utisak da su forumi društvene mreže na kojima se sve deli, ali industrija funkcioniše drugačije, npr. Coca-Cola, zašto oni ne dele svoj recept javno? Za praktični problem, u realnom okuženju, nauka nema odgovore na sve probleme koji se javljaju. Filter koji sam ja proizveo je posedica višegodišnjeg istraživanja i iskustva u direktnom radu sa destilatima, a rezlutat mog rada možeš vieti na mojim facebook stranicama, do kojih možeš doći u mom profilu na ovom forumu. Priznanja i nagrade koje su mi dodeljene za moj rad govore mnogo više od raznih diskusija.

    Puno te pozdravljam i drago mi je što ćemo stupiti u kontakt preko mail-a

    Dejan Bekrić, tehnolog; 065/8414-952; enofilzupa@gmail.com

     

     

     

    Član 29.908

    Draga moja koleginice, da objasnim ovo nase dopisivanje sledećim redom:

    1. Tvoj problem „izuzetak a ne pravilo“, u kom je smislu to „slučaj“? Ja ne znam na koji način vi radite: da li imate sopstvenu destileriju ili ste kupili destilat pa je on loš?

    2. Gde radiš i na kojim poslovima? Mogu li dobiti opis onoga čime se baviš i na kojoj poziciji radiš?

    3. Ako je ovaj problem privremen, onda to znači da vi imate dobru destileriju i  destilacioni aparat od kvalitetnog materijala. Problem bakra u destilatu je uzrokovan direktno iz sistema za destilaciju. Detaljnom analizom aparata može se tačno definisati odakle potiče taj bakar.

    Ukratko, filter je poslovna tajna ali evo kratkog odogovora. Sam princip na koji vi insistirate se sastoji iz adsorpcije i hemosorpcije bakra i ostalih teških metala na specijalno ipregniranom filterskom materijalu, koji sam proizveo nakon višegodišnjeg istraživanja. Filterski materijal je tajna. Sam filter se proizvodi od kapaciteta Q=500l/sat  minimalno i neograničenog maksimuma.

    Za detaljnije informacije u mom profilu imaš kontakt informacije i mislim da je bolje da na taj način kontaktiramo. Puno pozdrava

    Dejan Bekrić, tehnolog; 065/8414952, enofilzupa@gmail.com

    Član 29.908

    Uvažene kolege Marija i Milivoje, detaljno sam pregledao forum od početka do poslednjeg posta i na ovu raspravu mogu da kažem sledeće:

    1. Milivoje, koleginica je vec uradila redestilaciju i time nije dobila zadovoljavajuće rezultate. Svodjenem destilata i redestilacijom nećete postići nikakav rezultat, čak će se i povećati sadržaj bakra.

    2. Filter „decuperizator“, koji je i te kako efikasan i rentabilan, vec je ispitan, i koriste ga destilerije sa povecanim sadržajem bakra u destilatu. Sa ovim filterom imam visegodisnje iskustvo, jer ga ja proizvodim, i mnogim destilerijama sam resio problem bakra.

    3. Moze se konstatovati da je bakar, od kojeg je proizveen estilacioni aparat nezadovoljavajuci, pa shodno tome ili treba menjati aparat ili primeniti filter. Sa druge strane, govorite pausalno o njegovim tehno – ekonomskim karakteristikama, a navodite da se prvi put susrećete sa ovakvom tehnologijom.

    Dejan Bekrić, tehnolog; 065/8414-952; enofilzupa@gmail.com

    Član 29.908

    Marija pogledajte moj profil, tamo imate moje kontakt podatke. Što se tiče filtera, on je tako dizajniran da njegovom primenu se ne menjaju hemisjka, niti organoleptička svojstva rakije. Ovim filterom sam „izlečio“ mnoge rakije, neke su čak imale i 60mg/l bakra, a nakon tretmana sadržaj bakra je spao na ispod 3mg/l.

    Dejan Bekrić, tehnolog; 065/8414952

    Član 29.908

    @marija

    Kasnim sa odgovorom jer nisam stigao da pregledam forum. Što se tiče povećanog sadržaja bakra u jakim alkoholnim pićima, rešenje je filter, koji je selektivan na jone bakra i teške metale. Primena selekcionisanih filtera omogućava jednostavno i vrlo ekonomično rešenje prilikom otklanjana teških metala iz destilata, a ne manja organoleptička svojstva rakije koja se tretira.

     

    Dejan Bekrić, tehnolog; 065/8414952