Slavoljub

Napravljene poruke na forumu

  • Autor
    Članci
  • Član 4.179

    Поздрављам објашњење господина z.stefanovic и такође коментар од popovskidime: „(garazne majstore ili majstore iz supe)“. Управо сам на те гаражне мајсторе, квазитехнологе и мислио. Наравно да технолози тачно знају колико нитритне соли иде у који производ и тога се и држе. Мојим коментаром од пре пар дана сам мислио искључиво на те „гаражне“, који су се докопали неких пара и кренули да се баве производњом месних прозвода, додавајући свакојаке састојке шаком и капом, без неке претходне едукације, већ по систему „рекла-казала“, „па ај стави још мало биће то добро“. Пре свега мислим на нитритну сол, где знам примере да усољавају сланине њом, стављају у смесе за кобасице, некакве копије пљескавица и слично. На њих се искључиво односио мој коментар, а не на технологе. Исти случај је и са „гаражним“ произвођачима сапуна, који нити знају шта значи тачка сапонификације, нити их занима, а производе лековите сапуне за негу коже и слично, не псврћући се на (Na) који заостаје и делује погубно на кожу. Овај други пример сам ставио само као упоређивање и извињавам се што сам споменуо у теми која није предвиђена за то.
    Поздрав

    Član 4.179

    Ja sam mlad covek, buduci tehnolog, ali sam cvrsto protiv GMO, jer otprilike shvatam sta je potrebno da se dobije tako nesto, npr. ugradjivanje gena pacova u krompir da bi se dobilo na nekoj osobini, ne obracajuci paznju na to sta ce taj ugradjeni kod da prouzrokuje. S obzirom da se bavim i omladinskim radom, poznajem ljude iz jedne nevladine organizacije koja se zove ZELENA OMLADINA SRBIJE, zvuci kao politicka stranka, ali nije. Oni su skoro imali protest i ozbiljni su u tim stvarima, a s obzirom da su clanica evropskih omladinskih zelenih mreza, dosta su ozbiljno shvaceni. Probajte da se povezete sa njima.
    http://www.zelenaomladina.org/
    Pozdrav

    Član 4.179

    Ћевап се прави искључиво и искључиво од млевеног меса са масноћом, соли (NaCl) и млевеног бибера, све остало није ћевап, већ само бедна имитација и начин да се народу подвали, а тиме и заради, без обзира што сви ти зачини дају леп укус, конзистенцију и слично. А о нитратној, односно, нитритној соли и њеној штетности и канцерогености по људски организам да не причам. Технолози знају шта говорим.

    Član 4.179

    Slazem se sa Zdravkom, ako smem tako da kazem, mislim da je vrlo tesko da je crvenilo nastalo uticajem svetlosti. Cak i uticaj vazduha, oksidacija, ne bi dala crvenu boju. Pre ce biti da je to zbog odredjenog soja mikroorganizama.

    Član 4.179

    MMM, u elektronskom obliku mislim da nema jer je i ja trazim. mozes preko nekoga ko studira da uzmes iz biblioteke sa tehnoloskog u NS-u. ja sam jedva nasao poslednju knjigu tada i kopirao. Ta knjiga je vrh, ima sve o konditorima.
    pozdrav

    Član 4.179

    MMM, u elektronskom obliku mislim da nema jer je i ja trazim. mozes preko nekoga ko studira da uzmes iz biblioteke sa tehnoloskog u NS-u. ja sam jedva nasao poslednju knjigu tada i kopirao. Ta knjiga je vrh, ima sve o konditorima.
    pozdrav