Boris

Napravljene poruke na forumu

  • Autor
    Članci
  • Član 2.826

    Pozdrav svima!

    Da se malo nadovežem na Hrvatske pravilnike. Kod nas je trenutačno ludnica oko pravilnika, kao neko izjednačavanje sa europskom unijom mijenjaju pravilnike uvode nove nepotpune, isključuju stare, puno stvari nema veze sa logikom a što se tiče kvalitete proizvoda propisanim pravilnicima za Bosnom i Srbijom zaostajemo jako. Što je najžalosnije ispada da u Europskoj uniji je sve moguće pa i napraviti marmeladu u kojoj za koju godinu neće uopće biti voća.
    Najgora situacija je u voćnim nektarima kod nas nitko ne kontrolira udio voća u nektarima, pojedini sokovi koji se dekleriraju kao nektari ne sadrže više od 20% voća katastrofa.

    Član 2.826

    Pozdrav svima, zanimljiva tema i mnogo entuzijasta, svaka čast. Posebno svaka čast tehnolozima koji nesebično dele informacije.
    Zanima me dali je netko od Vas krenuo korak dalje odnosno dali netko ima kakvu adresu za nabavku povoljnog vakum kuhača. 500 ili 1000 litara može i polovan. Također neko od tehnologa ako je voljan podeliti informaciju. koliko vremena i pod kojom temperaturom treba da se ukuha jedna šarža od 1000 litara marmelade.

    Pozdrav!

    Član 2.826

    Pozdrav svima, vrlo me zanima kako odnosno u kakvom mešaču (brzina okretaja, vakum, duplikator sud) radite egzistenciju iz trostrukog u dvostruki koncentrat, te na koji način vršite pasterizaciju u duplikator sudu ili cevnom izmjenjivači.

    Zahvaljujem na odgovoru.