Ivan

Napravljene poruke na forumu

  • Autor
    Članci
  • Član 1.019

    Padsasko, ne znam da li ste i koliko upućeni, ali objekat koji bi prerađivao sve te vrste mesa nije ni malo jednostavan ni prost za projektovanje. Ne kažem da nije moguće, već skrećem pažnju na to da treba imati u vidu da je to dosta jaka investicija na samu pomisao da će objekat sve to prerađivati.
    Ali to je stvar investitora.
    Potrebno je predhodno definisati vrste proizvoda, željene kapacitete i još dosta kako bi se pristupilo izradi rešenja. Ako želite, možete me kontaktirati na 064 1672784 ili putem maila ivkevet@yahoo.com. Ja sam vlasnik agencije za konsalting i menadžment poslove koja se bavi i projektovanjem objekata prehrambene industrije.

    Član 1.019

    064 1672784 Ivan Jovanović dipl.vet.; Agencija za konsalting i menadžment poslove SERBIAN QUALITY SYSTEM, Beograd. Kosultantski tim ima i udružene građevinske inžinjere i projektante u sastavu. Možete nas kontaktirati i putem maila: office@sqs.rs

    Član 1.019

    Poštovana,
    pojava plesni na fermentisanim kobasicama uvek je predmet preispitivanja svih koraka u procesu proizvodnje i nikad se ne ograničavati samo na par “osnovnih“ – temp. komore, rel. vlažnost i sl.
    Potrebno je preispitati pripremu sirovine, načine mašinske obrade, pripremu kobasica za dimljenje-fermentaciju, pripremu komore i postora u kome se one nalaze pre komore za zrenje i td. Veoma je teško dati bilo kakvu pomoć “na daljinu“ i potrebno je prikupiti informacije na licu mesta i probati da se dođe do rešenja.
    Srećno

    Član 1.019

    :) Drago mi je što nisam jedini koji primećuje ovakve stvari! Šta mislite o registraciji konsultantskih agencija npr u Ministarstvu poljoprivrede, Generalnom inspektoratu ili ATS-u ili već nekoj drugoj državnoj ustanovi za one koje se bave poljoprivredom? Da li struka i stručnost treba da budu prepušteni tržišnoj utakmici i “dampingovanim“ cenama usluga zbog mešatarenja ili treba stvar postaviti na viši nivo?

    Član 1.019

    :) Moja nesmotrenost, prvi put sa temom na forumu. Naravno da treba odgovore slati tako da su svima dostupni. Pozdrav