Reklama
 • Autor
  Članci
 • Član 27.731

  Autor knjige „Rezidba voćaka za praktičare“, Stanko Nekić, dipl. ing. agronomije, uvideši najveći problem kod naših voćara, a to je nepoznavanje rezidbe voćaka kod različitih sistema uzgoja, napisao je knjigu koja ima veliku upotrebnu vrednost. Ona se odnosi, kako za profesionalno gajenje različitih vrsti voćaka, tako i za amatersko gajenje na manjim površinama i okućnicama.
              Rezidba različitih uzgojnih oblika i svake voćke ponaosob, zahteva i poznavanje morfologije, fiziologije i tehnike rezidbe, te je autor ovog dela najviše obratio pažnju na prikaz rezidbe kroz veliki broj slika i crteža (preko 200 ilustracija). Stil pisanja autora, prilikom preliminarnog čitanja knjige, je velika promena u odnosu na ostalu stručnu literaturu, jer je kroz specifičnosti rezidbe, napomene, posebna uputstva i rekapitulaciju rezidbe voćaka, omogućio svim čitaocima da neke osnove sadržaje rezidbe različitih voćnih vrsti, utvrde kroz ponavljanje gradiva. Time, olakšano je usvajanje načina rezidbe voćaka, koje se primenom u praksi potvrđuje kao primenjeno znanje. Samim tim, budući i postojeći voćari mogu kroz pojedine korake u rezidbi voćaka da istu iz godine u godinu što brže usavrše. Izvod iz recenzije prof. Poljoprivredne škole iz Svilajnca, dipl. ing. Milana Bankovića.
              Knjiga se naručuje kod autora, na tel. 064/311-501-7. Cena knjige je 700,00+PTT

  Član 39.960

  Poštovani, pošto predajem upravo ovaj predmet u jednoj srednjoj školi, privukla me ova Vaša knjiga gdje opisujete uzgojne oblike voćaka. Dali ima ova knjiga da se kupi u Sarajevu da mogu pogledati sadržaj? Lp

  Član 21.729

  Moze li se kupiti u Republici Srpskoj i gdje? LP

Morate biti prijavljeni da biste odgovorili u ovoj temi.