• Autor
    Članci
  • Član 34.711

    Poštovani,

     

    Pocetnik sam u ovoj oblasti,dug niz godina pravim dzemove i slatko na tradicionalni nacin, zapravo volim .Volela bih da moji proizvodi izađu na tržište .Da bih moj prizvod bio prepoznatljiv i da bi izašao na tržište, kome treba da se obratim radi dalje prizvodnje i prodaje i kako da postanem deo nekog udruženja koje je već na tržištu.Vasa pomoc bi mi itekako značila .

    Unapred zahvalna.

     

    Član 34.721

    BAVIM SE PROIZVODNJOM  ZIMNICE VEC PETNEST GODINA  MOGU VAM RECI DA POSAO NIJE NIMALO LAK ALI STO JE TU NAJVECI PROBLEM  VALIKO ULAGANJE TOKOM CELOG LETA I JESENI  PA ONDA KRECE PRODAJA  IMALA SAM PONUDA ZA PRODAJU SLATKA ALI NAJMANJE PO PET HILJDA TEGLI OD ISTOG VOCA  TO JE KOLICINA KOJU NEMOZE NIJEDNA  DOMACICA DA URADI JEL SLATKO SE KUVA NAJVISE PO DVA KILOGRAMA U JEDOJ MERI A SVO VOCE JE SEZONSKO TAKO DA JE TO NEIZVODLJIVO .DA BI SVE BILO DOMACE BEZ KONZERVANSA KOLICINE SU U DOMACOJ PROIZVODNJI NA NEKI NACIN OGRANICENE  TAKO SE SVE SVODI NA PIJACNU PRODAJU .MENI LICNO BI U DATOM MOMENTU  TRBALA NEKA DOMACA FIRMA ZA ZAJEDNICKA ULAGANJA  A JA GARANTUJEM  UGOVORENU KOLICINU  I KVALITET .DOSADA JE MOJA PROIZVODNJA BILA OKO PET HILJADA TEGLI KOJE SLATKA DJEMOVA KOMPOTA RAZNIH SALATA   AJVVARA PINDZURA LJUTENICE I RAZNE VRSTE PAPRIKA . UCESNIKK SAM NA SAJMOVIMA ALI KAO MESNA ZAJEDICA SA DOSTA OSVOJENIH NAGRADA  I DIPOLOMA .PA MOLIM ONE KOJI SU ZAINTERESOVANI DA SE JAVE

    Član 451

    Rada,

    bojim se da Vas ne razumem bas najbolje. Kazete da ste pocetnik u ovoj oblasti, a da se dugi niz godina bavite proizvodnjom dzemova i slatka. No to nije bitno. Najbitnije je da zelite da Vasi proizvodi, za koje unapred verujemo da su dobri, izadju na trziste. Za to je potrebno sest elemenata:

    1.- Registracija firme. Ovoga se svi boje i beze od ovoga. Misle da su to lavlje celjusti.

    2.- Imati objekat koji ispunjava odgovarajuce uslove.

    3.- Imati adekvatnu opremu.

    4.- Angazovati strucno odgovorno lice. Ovo je drugi elemenat koga se svi uzasavaju. Strucno lice ne mora biti angazovano svakog dana po osam sati. Dovoljno je angazman po ugovoru nedeljno na 5-10 sati. Samim tim je i plata odgovarajuca.

    5.- Dati svoje proizvode na analize kod ovlascenje ustanove i imati ateste da su u skladusa zakonskim odredbama.

    6.- Od nadleznog inspektora dobiti dozvolu za legalnu proizvodnju i stavljanje u promet odgovarajuceg proizvoda.

    Ne moze se u par reci sve ovo objasniti. Za to je potreban razgovor od 2-3h da bi se sve objasnilo i shvatilo. Profesionalno se bavim pruzanjem ovakvih usluga pa koga interesuje moze da mi se javi.

    Milivoje Jovic, tehnolog-konsultant; 062-8286083, 064-1941083

Morate biti prijavljeni da biste odgovorili u ovoj temi.