U Kikindi će se od 15. do 18. septembra održati 37. “Dani ludaje“, jedna od najlepših i najvećih manifestacija u zemlji i regionu. U ovogodišnjem muzičkom programu učestvovaće legendarne rok grupe, trubači, svetski violinisti, kao i internacionalne zvezde pop muzike. U četvrtak, 15. septembra, prilikom svečanog otvaranja manifestacije, svetski poznati violinista, Jovan Kolundžija, održaće koncert sa kamernim orkestrom. U petak će publika uživati uz rok zvuke grupa “Van Gog“ i “Kerber“, dok će u subotu nastupiti jedan od najomiljenijih muzičara na našim prostorima, Zdravko Čolić. Poslednje veče, u nedelju, zatvoriće Dejan Petrović i njegov Big Bend, jedan od najboljih trubača na ovim prostorima. Uz tradicionalne prateće programe, poput Banatskog fruštuka, Mini sajma preduzetnika, kao i brojnih sportskih i kulturnih dešavanja, očekuje se i veliki broj učesnika koji će se nadmetati za najtežu i najdužu ludaju. Gradonačelnik Kikinde, Nikola Lukač, kao i v.d. direktora Turističke organizacije Grada Kikinde, Jasmina Milankov, najavili su spektakl u kojem će tokom četiri dana trajanja manifestacije uživati desetine hiljada posetilaca.

“Ti septembarski dani biće lep povod za slavlje, druženje, ali i prikazivanje našeg gostoprimstva, kako bi Kikinda, kao grad dobrih ljudi, svim posetiocima pokazala tu lepotu naše multikulturalnosti uz mnoštvo sadržaja, tradicionalnim programima, sportskim i kulturnim dešavanjima, merenja najduže i najteže bundeve, od Banatskog fruštuka, Evropskog kutka, tako da sam siguran da će svi posetioci uživati u svemu onome što ćemo realizovati tokom manifestacije. Sve ovo će biti razlog više da imamo veliki broj gostiju, da zajednički provedemo lepe trenutke, razmenimo isustva i nasmejani uživamo u odličnom programu koji smo pripremili za 37. Dane ludaje. Uz koncerte ćemo se opustiti, ali su i svi oni prateći programi tokom manifestacije prava lepota Kikinde i festivala ludaje. Pored gastronomskih izazova, lepote našeg grada, brojnih programa za najmlađe, srednju i stariju generaciju, mislim da će sve to biti dovoljan razlog da se nekoliko dana provede u Kikindi i uživa na našoj manifestaciji“, rekao je gradonačelnik.

Kikinda je od sada u Svetskoj asocijaciji uzgajivača bundeve, tako da će ove godine učestvovati internacionalne sudije. Promocija 37. “Dana ludaje“ i ove godine održavaće se u Beogradu, Novom Sadu, Zrenjaninu i Temišvaru, ali su veoma zainteresovani da popularni narandžasti karneval pogledaju i Somborci, kao i stanovnici u susednoj Mađarskoj:

“Dodatan motiv uzgajivaima bundeve biće taj što ćemo nagratiti one pobednike koji budu oborili naše rekorde, odnosno najtežu bundevu od 639,5 kilograma i najduži plod tikve od 336 centimetara, tako što ćemo ih dodatno stimulisati novčanim sredstvima u iznosu od 50 odsto od prve nagrade. Očekujemo i takmičare iz Mađarske, a moguće je da se prijave i iz susedne Rumunije. U okviru programa, posetioi će biti u prilici da, između ostalog, pogledaju kako je to nekada izgledala banatska, mađarska, bosanska i nemačka kuća, da bismo prikazali kako se to na severu Banata živi na najmiroljubiviji mogući način“, dodala je Jasmina Milankov, v.d. direktora Turističke organizacije Grada Kikinde.

Napravi novu temu u “Aktuelnosti”

Napišite komentar<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre> <em> <strong> <del datetime=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">