Koncern Agrokor planira da emituje obveznice u iznosu od 300 miliona evra, sa dospećem od sedam godina, a biće nominovane u evrima ili američkim dolarima ili u kombinaciji evro i dolar, objavilo je nekoliko kompanija iz sastava Agrokora na Zagrebačkoj berzi.

PXL Agrokor namerava izdati obveznice s pravom prvenstva, uz jemstvo, nominovane u evrima ili američkim dolarima ili u kombinaciji evro i dolar, koje se izdaju u globalnom obliku i koje će biti ponuđene na inostranim tržištima kapitala u skladu s Odredbom 144A (Rule 144A) i Pravilom S (Regulation S) Zakona o vrednosnim papirima SAD (IUS Securites Act), navodi se u obaveštenjima kompanija Konzum, Ledo, Zvijezda, Jamnica i PIK Vinkovci.

Planirani ukupan iznos izdanja obveznica je 300 miliona evra, sa mogućnošću povećanja izdanja obveznica, zavisno od interesa potencijalnih ulagača i odluci emitenta, uvažavajući pri tom uslove postojećih finansijskih aranžmana izdavaoca, navodi se u obaveštenju.

Datum dospeća, kako se dodaje, biće sedam godina nakon dana izdanja, odnosno 2019. godine. Prinos na obveznice do dospeća biće određen po zatvaranju upisa obveznica. Iznos i cenu obveznica odrediće pokrovitelji izdanja, uz konsultacije s Agrokorom, navodi se u obaveštenjima kompanija iz sastava koncerna Agrokor koje će biti garanti za obaveze po najavljenom izdanju obveznica.

Izvor: Rast.rs, Sinteza.net, Poslovni

Napravi novu temu u “Aktuelnosti”

Napišite komentar<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre> <em> <strong> <del datetime=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">