Kompanija Bambi u narednoj godini planira investicije u novu liniju u Požarevcu i nove prozvode u vrednosti od 10 miliona evra.

Izvršni direktor Bambi Daniel M. Boehi rekao je da investicija treba da se realizuje sredinom naredne godine, dodajući da će kompanija nastaviti i sa ulaganjem u decu, u okviru akcije „Bambi neguje buduće sampione.“

Boehi je rekao da je cilj da kompanija dostigne godišnji prihod od 100 miliona evra, dodajući da su u prvih devet meseci, u teškim uslovima privređivanja, postigli izuzetne rezultate, jer je rast prodaje i prihoda bio veći za 12 odsto, nego u istom periodu prošle godine.

Istovremeno na regionalnom nivou zabeležen je rast prodaje od 20 odsto, jer su se Bambijevi proizvodi prodavali na 50.000 prodajnih mesta. Boehi je rekao da 30 odsto prihoda potiče od izvoza.

On je dodao da je u proteklih 18 meseci u marketing i prodajna mesta uloženo više od 40 miliona evra, što je pomoglo da se kompanija oporavi od problema u koje bila zapala i da ponovo stane u red 30 najuspešnijih kompanija u Srbiji.

Generalni direktor Bambija Miroslav Miletić je rekao da je doneta odluka da se sedište kompanije, posle šest godina, vrati iz Beograd u Pozazrevac, pre svega zbog ravnomernijeg regionalnog razvoja. On je dodao da to neće značiti zapostavljanje Banatovih fabrika u Vršcu, koje posluju u sastavu Bambija, kao i dve fabrike u Požarevcu.

Miletić je naveo da se kompanija oporavila i da prosečna plata zaposlenih iznosi 60.000 dinara neto, kao i da sezonski povremeno angažuje još oko 200 ljudi.

Miletić je naveo i da je uspešno okončan sudski spor za Žitostigom oko zemljišta, pa se sada očekuju građevinske dozvole za dalje investicije. Direktor je istakao da je Bambi sada postao evropska kompanija, jer zahvaljujući orijetaciji na kvalitet, uspešno izvozi i na tržište EU, pored bivših jugoslovesnkih republika.

On je podsetio da je Bambi bio prva firma u zemlji, koja je usvojila standarde ISO 2001 i HACCP.

Izvor: Tanjug

Napravi novu temu u “Aktuelnosti”

Napišite komentar<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre> <em> <strong> <del datetime=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">