Reklama

Cilj seminara je da se zaposlenima olakša poslovanje, a ne samo da dobijaju nove obaveze. Jedan od najvažnijih ciljeva je promovisanje partnerstva privatnog i javnog sektora

U Privrednoj komori Srbije (PKS) održana je prezentacija IV dela medjunarodnog projekta ,,Bezbednost hrane u Jugoistočnoj Evropi“. Cilj prezentacije je bio da se poboljšaju uslovi proizvodnje i da se omogući održivi razvoj institucija i kompanija kroz primenu EU standarda u oblasti bezbednosti hrane u proizvodnji, distribuciji i prodaji i da se kombinacijom teorijskih predavanja i treninga zasnovanih na praksi dodje do potrebnih odgovora ciljnih grupa. Ova faza projekta namenjena je ugostiteljskim objektima za smeštaj i ishranu kao ciljnoj grupi, obzirom na obavezu da u svom poslovanju primenjuju principe HACCP poslovanja.

Skup je otvorila sekretar Udruženja za turizam i ugostiteljstvo PKS Dragana Šabić koja je istakla da je od juna prošle godine u Srbiji počela primena Zakona o bezbednosti hrane (koji je donet 2009. godine). Savetnik u Udruženju za poljoprivredu, prehrambenu i duvansku industriju i vodoprivredu PKS Nenad Budimović je naglasio da je ovo samo jedan u nizu mnogih seminara o zdravstvenoj bezbednosti hrane. On je dodao da je cilj seminara sticanje novih znanja da se zaposlenima olakša poslovanje, a ne samo da dobijaju nove obaveze. Posebno je ukazao na značaj poslovanja po HACCP sistemu, što znači primenu dobre proizvodjačke prakse u radu.

Predstavljajući projekat predsednik Medjunarodne fondacije BALKAN Net Žan Stanoevski iz Skoplja je naglasio da je misija ove fondacije da se radi na transformaciji znanja u prekograničnoj saradnji na Balkanu. Dakle, radimo na objedinjavanju ekonomske i tehnološke saradnje, promovišemo uspostavljanje bliskih poslovnih odnosa izmedju zemalja Jugoistočne Evrope i Nemačke i drugih zemalja Evropske unije, rekao je Stanoevski. Jedan od naših najvažnijih ciljeva je promovisanje partnerstva privatnog i javnog sektora. Po njegovim rečima cilj sprovodjenja je promocija znanja u zemljama regiona i implementacija onog šta i kako se radi u zemljama Evropske unije. Na seminarima, kroz održavanje radionica objedinjava se teorija i praksa. Naš cilj je podizanje svesti kroz sticanje novih znanja. On najavio sledeći skup za ovu ciljnu grupu koji će se krajem godine održati u Crnoj Gori – Budvi.

Na skupu je predstavljena Medjunarodna fondacija BALKAN Net koja je osnovana 2006. godine kao zajednička medjunarodna ekspertska mreža na inicijativu konsultanata, preduzetnika i predstavnika javnog sektora zemalja Jugoistočne Evrope. Članovi Mreže dolaze iz širokog područja privatnog, naučnog i javnog sektora. Sedište Fondacije je u Republici Makedoniji (Skoplju). Rad Mreže koordinišu eksperti koordinatori iz Albanije, Bosne i Hercegovine, Bugarske, Crne Gore, Hrvatske, Nemačke, Kosova (1244 UN), Makedonije, Moldavije, Rumunije, Srbije i Turske.

Izvor: PKS

Napravi novu temu u “Aktuelnosti”

Napišite komentar<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre> <em> <strong> <del datetime=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">