Nemački lanac supermarketa Edeka odustaje od prodaje proizvoda kompanije Coca-Cola, nakon što je povećala njihove cene.

Naime, nemačka punionica Coca-Cole povećala je cene uz obrazloženje da su veći troškovi energije, a iz Edeke su poručili da ne prihvataju poskupljenje i da više neće kupovati pića te kompanije, prenosi Politika.

Uskoro bi, zbog tog razloga, iz rafova lanca supermarketa Edeka mogli skroz da nestanu sokovi Coca-Cola, Fanta i Sprite. Punionica ovih pića u Nemačkoj najavila je u julu da će od septembra povećati cene svih svojih proizvoda, i to u višem jednocifrenom procentu.

Izvršni direktor Edeke Markus Mosa poručio je da ove namirnice ne smeju da postanu luksuzna roba. Coca-Cola je potom saopštila da neće više da snabdeva taj lanac. Kako se navodi, ovo nije prvi put da se Edeka sukobila sa jednim proizvođačem robe koju prodaje.

Trenutno se Edeka spori sa američkim koncernom Mondelez International oko cena, jer je čokolada Milka u pojedinim zemljama ponuđena po mnogo povoljnijoj ceni.

U sporu sa kompanijom PepsiCo, Edeka je uklonila celu paletu proizvoda američkog koncerna iz svog asortimana, uključujući Pepsi, i to sve do proleća, kada je postignut dogovor o daljoj saradnji.

Napravi novu temu u “Aktuelnosti”

Napišite komentar<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre> <em> <strong> <del datetime=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">