Razvojna agencija Srbije (RAS) na osnovu programa podrške privrednim društvima za ulazak u lance dobavljača multinacionalnih kompanija raspisaće javni poziv, najavljeno je na sednici Savetodavnog odbora programa koja je održana danas.
Program podrške privrednim društvima za ulazak u lance dobavljača je novi program koji RAS pokreće u ovoj godini a sprovodiće se pet godina, saopštila je ova agencija.

Cilj programa je unapređivanje poslovanja domaćih kompanija kroz njihovo tehnološko usavršavanje, osvajanje novih proizvoda i uvećavanje njihove konkurentnosti, kako na domaćem, tako i na međunarodnom tržištu, a namenjen je domaćim kompanijama koje jesu ili mogu biti deo lanca dobavljača multinacionalnih kompanija.

V.d. direktor RAS-a Radoš Gazdić istakao je važnost Programa za razvoj celokupne poslovne atmosfere i unapređenju poslovanja domaćih kompanija i dodao da je on kreiran „uz savetodavnu i ekspertsku pomoć predstavnika multinacionalnih kompanija“ i da će njegova realizacije pomoći domaćim kompanijama da steknu preduslove da postanu dobavljači multinacionalnih korporacija.

Sistemsko i udruženo delovanje svih relevantnih aktera, multinacionalnih kompanija, Vlade Srbije i domaćih kompanija na razvoju poslovanja u Republici Srbiji, doprinosi dodatnom otvaranju novih radnih mesta i ekonomskom rastu, navodi se u saopštenju RAS.

Napravi novu temu u “Aktuelnosti”

Napišite komentar<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre> <em> <strong> <del datetime=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">