Uprkos najavi ministra poljoprivrede Branislava Nedimovića da će do aprila-maja sa radom početi akreditovana nacionalna referentna laboratorija za kontrolu hrane, ona još nije počela radi

Na Batajničkom drumu, gde je smeštena direkcija, radi se i dalje samo ispitivanje kvaliteta mleka, piše Danas.

„Do aprila-maja dobićemo akreditovanu državnu nacionalnu referentnu laboratoriju za kontrolu ostale hrane. Imamo fitosanitarnu laboratoriju tako da se taj sistem direkcije nacionalnih referentnih laboratorija polako zaokružuje“, najavio je pre nekoliko meseci Nedimović.

Kvalitet hrane u Srbiji kontrolišu privatne laboratorije, a plan je bio i to je i deo na koji se Srbija kroz pregovore o pristupanju Uniji obavezala EU, da se formira laboratorija koja će na državnom nivou da kontroliše kvalitet mleka i mesa.

Laboratorija koja kontroliše kvalitet mleka počela je sa radom decembra prošle godine, dok se kvalitet hrane još uvek ne kontroliše u ovoj ustanovi, već se proizvođači upućuju u druge institute koji se time bave.

Napravi novu temu u “Aktuelnosti”

Napišite komentar<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre> <em> <strong> <del datetime=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">