Imlek je ovogodišnji šampion u robnim grupama mlečni proizvodi, sirevi i sladoledi. Srebrni šampionski pehar za Dikan Kop.

Ovogodišnji šampion u robnim grupama mlečni proizvodi, sirevi i sladoledi je Imlek, Padinska Skela, koji je Velikim šampionskim peharom nagrađen za vrlo visok kvalitet mleka, kao i širokog asortimana fermentisanih i proteinskih napitaka, saopštio je Novosadski sajam.

Srebrni šampionski pehar odlazi u Tijanje, a nagrađen je Dikan Kop, za vrlo visok kvalitet ocenjenog širokog asortimana kajmaka, polumasnih i punomasnih sireva. Peharom Novosadskog sajma nagrađen je zrenjaninski Mlekoprodukt za vrhunski kvalitet ocenjenih programa namaza i sireva.

Komisija Novosadskog sajma je radila tokom poslednjih dana aprila. Vrednovala je 75 uzoraka mlečnih proizvoda, sireva i sladoleda koje je prijavio 21 učesnik. Odlučeno je da Povelju Novosadskog sajma dobiju Sweet house cakes, Šabac za veoma visok kvalitet ocenjenog programa sladoleda i Mlekara Kikinda – za visok kvalitet ocenjenih kačkavalja i belih sireva.

Za vrlo visok kvalitet proizvodnog programa tvrdih sireva Plaketom Novosadskog sajma nagrađena je Mljekara Kupres milch PTP, Kupres, BIH, a za vrhunski kvalitet ocenjenih kozjih i kravljeg sira Porodična farma Miljanić, Nikšić, Crna Gora. Komisija je dodelila i jednu Diplomu sa posebnim priznanjem Živanku Radovančevu.

Priznanja će biti uručena na svečanosti u Kongresnom centru „Master“, gde će posebna čast najboljima biti ukazana i na Večeri šampiona u četvrtak, 26. maja. Ocenjivanje kvaliteta proizvoda i usluga, organizovano povodom 89. međunarodnog poljoprivrednog sajma je počelo u februaru, a biće završeno tokom prvih dana priredbe.

Napravi novu temu u “Aktuelnosti”

Napišite komentar<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre> <em> <strong> <del datetime=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">