U Privrednoj komori Srbije danas je održana promocija i degustacija angolske kafe, posle Dubaija, Kaira, Tel Aviva, Ho Ši Mina i Tokija, a Nacionalni institut za kafu Angole predstavio je srpskim privrednicima proces proizvodnje kafe koja u toj zemlji datira još iz 19 veka.

Događaj je okupio ključne aktere Srbije koji posluju u industriji kafe – uvoznike, distibutere i privrednike koji kafu koriste u svojoj proizvodnji.

Sedamdesetih godina prošlog veka Angola je bila treći najveći proizvođač kafe na svetu, prepoznata po visokom kvalitetu kafe, naročito Robuste. Danas se ubraja među 25 afričkih zemalja proizvođača i proizvodi kafu u ukupno 10 od 18 provincija.

Događaj u PKS pružio je priliku privrednicima da oprobaju jedinstven ukus angolske kafe i mogućnost da se povežu sa predstavnicima angolske industrije kafe.

Privredna komora Srbije organizovala je današnji skup u saradnji sa Ministarstvom spoljnih poslova Angole.

Napravi novu temu u “Aktuelnosti”

Napišite komentar<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre> <em> <strong> <del datetime=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">