Mlekara Subotica, čiji je većinski paket akcija kupio Imlek, nastaviće da posluje kao zasebno pravno lice, izjavila je danas Tanjugu Svetlana Glumac, direktor korporativnih i regulatornih poslova Denjub fuds grupe, u čijem sastavu posluju obe mlekare.

Ona je, takođe, rekla da Denjub fuds ne planira skoru prodaju Imleka i Mlekare Subotica nekoj multinacionalnoj prehrambenoj kompaniji, ali da bi bilo dobro da neka velika strana mlekara dođe na srpsko tržište.

Imlek je u utorak na Beogradskoj berzi kupio većinski paket akcija Mlekare Subotica, što je Svetlana Glumac ocenila kao „najbolje rešenje za još bolje i efikasnije funkcionisanje oba pravna lica“.

„Namerno naglašavam pravna lica zato što će Mlekara Subotica upravo to i ostati – zasebno pravno lice, tako da do fizičkog spajanja neće noći, i subotička mlekara će nastaviti sa radom kao i do sada, zadržaće sve svoje brendove i razvijati nove. Ništa novo i drugačije se neće desiti“, prezicirala je Glumac.

Ona je podsetila da su Mlekara Subotica i Imlek i do sada bili vlasnički povezani.

Na pitanje da li ova transakcija znači da će Imlek i Mlekara Subotica uskoro biti „u paketu“ prodati nekoj multinacionalnoj prehrambenoj kompaniji, s obzirom na ranije spekulacije u kojima su pominjani Danon i Kampina, ona je kazala da se „to neće desiti u nekom skorijem vremenu“.

„Naravno da je to naš cilj, i bilo bi dobro da jedan veliki strani investitor, velika mlekara, dođe na srpsko tržište. Kad bi se to desilo, i da se desilo do sada, sve mlekare u vlasništvu Denjub fuds grupe bi išle u paketu“, rekla je Glumac.

Ona je podsetila da, osim Imleka i Mlekare Subotica, ta grupa u vlasništvu ima i nekoliko mlekara u regionu, u Makedoniji i Bosni i Hercegovini.

Izvor: Tanjug

Napravi novu temu u “Aktuelnosti”

Napišite komentar<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre> <em> <strong> <del datetime=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">