Izvor: Tanjug

Predstavnici Saveza samostalnog sindikata (SSSS) Sremske Mitrovice razgovaraće u toku ove nedelje, sa predstavnicima Sremskog okruga i gradskih vlasti o mogućnosti pokretanja proizvodnje u pojedinim pogonima „Mitrosa“. To preduzeće je u stečaju već gotovo dve godine, a još nema najave da bi uskoro mogao biti ponuđeno na prodaju.

Kako je za Tanjug izjavio predsednik Opštinskog veća SSS Stevan Romakov, procenjuje se da bi za proizvodnju vrlo brzo mogao da se osposobi pogon za preradu živinskog mesa i na taj nacin bi se zaposlilo 100 do 150 radnika. On je dodao da je nova hladnjača, takođe u odličnom stanju, a nužno bi bilo što pre osposobiti kafileriju, koja je regionalnog značaja, tačnije jedina u Sremu. Predstojeći sastanak je dogovoren s pokrajinskim sekretarom za rad, socijalnu politiku i ravnopravnost polova Miroslavom Vasinom.

Mitros je 2005. godine kupio Rodoljub Drašković, posle čega je proizvodnja konstantno malaksavala, da bi konačno presahla, a broj zaposlenih do pokretanja stečaja, spao je sa 900 na stotinak. „Novi vlasnik je bahatim i neodgovornim ponašanjem, nemilosrdno gazeći osnovna prava radnika, uspeo da jedan od brendova vojvođanske i srpske privrede dovede do stečaja, a radnike i njihove porodice do krajnje bede“, kazao je Romakov.

Napravi novu temu u “Aktuelnosti”

Napišite komentar<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre> <em> <strong> <del datetime=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">