U Surčinu se planira gradnja novog pogona kompanije Nestle u Srbiji, koji će imati deo za proizvodnju, zamrzavanje i pakovanje.

U pogonu će se proizvoditi četiri vrste proizvoda (šnicle, medaljoni, prsa i file), na bazi soje, glutena, ulja uljane repice, ekstrakta kvasca, brašna, sirćeta i vode, sa dodatkom aroma.

Sekretarijat za zaštitu životne sredine Grada Beograda oglasio je javni uvid u zahtev za odlučivanje i potrebi procene uticaja na životnu sredinu projekta proizvodnog objekta Nestle PBMS u Surčinu.

Pogon je planiran kao dogradnja i rekonstrukcija postojećeg distributivnog centra u okviru industrijskog kompleksa Nestlea u Surčinu.

Navodi se da je razvojnim planom Nestle predviđeno proširenje asortimana proizvoda, pa je izabrala svoju proizvodnu lokaciju u Srbiji za proizvodnju novih proizvoda na biljnoj bazi, prenosi Ekapija.

Napravi novu temu u “Aktuelnosti”

Napišite komentar<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre> <em> <strong> <del datetime=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">